Βαθμολογία

Τζαναβάρας: «Σε αυτήν την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς»

Πραγματοποιήθηκε η Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΛ, όπου παρουσιάστηκε ο νέος τεχνικός της ομάδας, κύριος Παναγιώτης Τζαναβάρας. Στο πάνελ βρέθηκαν ο κύριος Τζαναβάρας με τον βοηθό του, ενώ από την διοίκηση της ομάδας έδωσαν το παρόν οι κύριοι Μπαλατσούκας και Ντελόπουλος.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κύριος Τζαναβάρας: «Καλησπέρα σας. Πάνω από όλα θέλω να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλους, με υγεία και ότι καλύτερο για την ομάδα. Χαίρομαι που είμαι και πάλι εδώ και για οποιονδήποτε προπονητή θα ήταν χαρά να είναι στην ΑΕΛ. Είμαι πιο εξοικειωμένος, από το περσινό μου πέρασμα από την ομάδα. Με ικανοποίηση δέχτηκα την πρόταση του κυρίου Πλεξίδα και στόχος μου είναι να δουλέψω και να φτιάξω μια πολύ καλή ομάδα, που θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Γνωρίζω ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα και έχουν φύγει κάποιοι παίκτες, ωστόσο το ρόστερ θα συμπληρωθεί τις επόμενες ημέρες και θα ξεκινήσουμε δουλειά. Ευχαριστώ την διοίκηση και τον κύριο Πλεξίδα και ευελπιστώ ότι όλα θα πάν καλά. Σε αυτήν την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί και θα τα καταφέρουμε. Γνωρίζω ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα, αλλά πρέπει όλοι μαζί να αφήσουμε τους εγωισμούς και να κοιτάξουμε το καλό της ομάδας. Είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά. Ο συνεργάτης μου, κύριος Κουδούνης Γιώργος, βρίσκεται μαζί μου αρκετό καιρό και μαζί με το υπόλοιπο team θα δουλέψουμε πολύ σκληρά».

-Έχετε πάρει κάποιες εγγυήσεις ότι θα είστε στην ομάδα μέχρι το τέλος;

«Εγγυήσεις έχω πάρει, αλλά η μεγαλύτερη εγγύηση είναι η δουλειά μου. Έτσι έγινε και πέρσι και όλα πήγαν καλά. Στην Ελλάδα η μόνη εγγύηση για τον προπονητή είναι το αποτέλεσμα, γιατί όλοι αυτό κοιτάν. Πιστεύω ότι θα βελτιώσω αρκετά την ομάδα, μιας και ήδη κατάλαβα τι χρειάζεται. Θα δείτε μια διαφορετική ομάδα».

-Πόσο εύκολο είναι να συμπληρωθεί το ρόστερ;

«Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι εύκολο. Οι ομάδες χτίζονται και δεν γίνονται από την μια μέρα στην άλλη. Το ρόστερ είναι λειψό, αλλά είμαστε σε επικοινωνία με κάποιους ποδοσφαιριστές. Εμείς εκεί εστιάζουμε, ώστε να ενσωματώσουμε τα νέα παιδιά που θα έρθουν. Σίγουρα δεν είναι εύκολο, χρειάζεται λίγος χρόνος».

-Ποιος είναι ο στόχος της ομάδας;

«Στόχος μας είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα και την άνοδο. Στις συζητήσεις που είχα με τον κύριο Πλεξίδα, μου είπε ότι στόχος είναι το πρωτάθλημα και η άνοδος. Είμαστε πίσω, αλλά είναι στο χέρι μας να το διορθώσουμε. Η δουλειά μας είναι πάνω σε αυτό το κομμάτι. Να δουλέψουμε και να πάρουμε την άνοδο».

-Πόσο δύσκολα είναι τα παιχνίδι που έχει η ομάδα μπροστά;

«Έχουμε δύο δύσκολα παιχνίδια μπροστά μας με Ζάκυνθο και Ηρακλή και παράλληλα έχουμε να συμπληρώσουμε το ρόστερ. Επομένως τρέχουμε για να προλάβουμε. Μέχρι την Παρασκευή ίσως έρθει ένας ή δύο ποδοσφαιριστές. Θα προσπαθήσουμε με την ομάδα που έχουμε να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε και με την έλευση των νέων παικτών, να συμπληρώσουμε το παζλ».

-Σας έδωσε ο κύριος Πλεξίδας την αίσθηση πως θα υπάρξει αλλαγή στα διοικητικά;

«Εγώ με τον κύριο Πλεξίδα μίλησα και η αίσθηση που αποκόμισα είναι ότι αυτός θα είναι στην ομάδα».

-Με τους συναδέλφους σας που πέρασαν από την ΑΕΛ, μιλήσατε καθόλου για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν;

«Ξέρω την κατάσταση, αλλά δεν έχω μιλήσει μαζί τους. Ξέρω που ήρθα, ήρθα στην ΑΕΛ. Στην ΑΕΛ που ξέρω και ξέρω τι πρέπει να κάνω ακριβώς».

-Αισθανθήκατε αδικημένος το καλοκαίρι;

«Σίγουρα αισθάνθηκα λίγο αδικημένος, αλλά το γεγονός ότι με κάλεσε τώρα, τα λέει όλα».

-Ένα μήνυμα για τον κόσμο της ΑΕΛ;

«Πολλά μηνύματα. Χρειαζόμαστε τον κόσμο κοντά μας, γιατί αυτός είναι η δύναμη της ΑΕΛ. Όπως είπα και πριν, κανείς δεν περισσεύει».

-Συμφωνείτε με τα άτομα που ανακοίνωσε η ομάδα για τις θέσεις τουλάχιστον που σας αφορά, δηλαδή το τεχνικό επιτελείο;

«Εγώ θα συνεργάζομαι με τον κύριο Κικερίδη, που είναι έμπειρος στον τομέα του και γνωρίζει το πόστο του. Όσον αφορά τον κύριο Αργυρούλη, τον γνωρίζω σαν παλιά δόξα της ΑΕΛ και θα μιλήσουμε. Ελπίζω να έχουμε μια καλή συνεργασία. Μου αρέσουν οι ξεκάθαροι ρόλοι και ο καθένας να έχει τον δικό του και να μην ανακατεύεται στον ρόλο του άλλου. Αυτό ζήτησα από τον κύριο Πλεξίδα και μου είπε ότι έτσι θα γίνει».

-Σχετικά με τις πρώτες μεταγραφές;

«Θέλω να έχουμε ένα ρόστερ 20 με 22 άτομα. Το ρόστερ πρέπει να ναι μαζεμένο και ποιοτικό για να γίνει η δουλειά όπως πρέπει. Βλέπουμε κάποιους ποδοσφαιριστές που είναι ελεύθεροι. Όλα θα γίνουν σύμφωνα με αυτό που χρειάζεται η ομάδα. Θέλουμε ποδοσφαιριστές που να γνωρίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο και να ξέρουν την Β’ Εθνική, γιατί κάθε κατηγορία έχει τα δικά της δεδομένα. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε σοβαρές επιλογές. Καμιά φορά οι μεταγραφές του Ιανουαρίου είναι επικίνδυνες και δεν είναι εύκολη υπόθεση. Χρειάζεται αρκετή προσοχή και θέλουμε παίκτες έτοιμους και με χρόνο συμμετοχής».

-Πως μπορείτε να δελεάσετε έναν παίκτη που έπαιζε στην ομάδα του;

«Θέλουμε παίκτες που να ανήκαν σε κάποια ομάδα, αλλά να έπαιζαν λίγο. Από εκεί και πέρα, θέλουμε παίκτες από ξένες ομάδες που να χρειάζονται μόνο χρόνο προσαρμογής στην ομάδα και να μην θέλουν χρόνο προπονητικής προσαρμογής».

-Ένα σχόλιο για τα Δένδρα;

«Σίγουρα είναι θετικό ότι η ομάδα έχει το προπονητικό της κέντρο. Πέρσι αναγκάστηκα να παίρνω την ομάδα και να την προπονώ σε διάφορα χωριά, γιατί θεωρώ πως όπως προπονείσαι παίζεις. Η ομάδα πέρσι ήταν κολλημένη λόγω των γηπέδων που έκανε προπόνηση. Φυσικά είναι θετικό το γεγονός ότι έχει ένα από τα καλύτερα προπονητήρια στην Ελλάδα».