Βαθμολογία

Νίκη για την Δήμητρα, παρά τις απουσίες

Το γειτονικό ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής για το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα στη μεγάλη κατηγορία του νομού, μεταξύ της γηπεδούχου Δήμητρας Γιάννουλης και του Σμόλικα Φαλάνης, έληξε με σκορ 2-1 υπέρ της περσινής πρωταθλήτριας, σε ένα παιχνίδι όπου η Δήμητρα Γιάννουλης δεν ήταν καλύτερη της φιλοξενούμενης ομάδας, έχοντας παράλληλα πολλές απουσίες σε βασικούς παίχτες (κάρτες και τραυματισμοί) καθώς οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να συμπληρώσουν 18άδα για το συγκεκριμένο ματς (ήταν γραμμένοι στο Φ.Α. 15 παίχτες).

Του Γιώργου Μπαμπάλη

Το πρώτο ημίχρονο ήταν μέτριο και από τις 2 ομάδες, μοιραζόμενοι οι αντίπαλοι τις καλές στιγμές που δημιουργήθηκαν στις εκατέρωθεν περιοχές. Στο 12΄ ο Νασιάκος για λογαριασμό της Δήμητρας επιχείρησε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή  των φιλοξενουμένων, στέλνοντας τη μπάλα να καταλήξει μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σαρακατσάνη. Ο Κόκρας στο 17΄ από πλευράς Σμόλικα έχασε ευκαιρία να σημειώσει τέρμα με κεφαλιά. Στο 23΄ ο Σπανός με ατομική ενέργεια, σούταρε από δεξιά, μπλοκάροντας τη μπάλα ο τερματοφύλακας της Φαλάνης. Συρτό σουτ του Μπαρούτα στο 29΄ ανάγκασε το νεαρό τερματοφύλακα της Δήμητρας Σαρακατσάνη να πέσει και να μπλοκάρει σταθερά τη μπάλα.

Την αναμέτρηση στη Γιάννουλη παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΠΛΣ Ζ. Γρηγορίου, ο πρόεδρος της Δ. Γιάννουλης Η. Κουλουψούζης, ο πρώην αναπληρωτής δήμαρχος Λάρισας Αθ. Μαμάκος καθώς και ο πρώην κοινοτάρχης Γιάννουλης Γ. Πακάκης

Δεν αντιδίκησαν στην κερκίδα το Τεργέ σκυλάκι με το κόκκινο φουλάρι καθώς και το αρκετά ήσυχο γκρίζο Χάσκυ, παρακολουθώντας... αμφότερα τα τετράποδα την εξέλιξη του ματς

Στην επανάληψη και παρά τον κρύο αέρα που εμφανίστηκε ξαφνικά, παίχθηκε σαφώς καλύτερο ποδόσφαιρο και από τις 2 πλευρές, με τους φιλοξενούμενους να κινούνται καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, πιέζοντας την αμυντική γραμμή της γηπεδούχου ομάδας, από δεξιά κυρίως με τους Λιούσκα και Κόκκινο.

Στο 50΄ ο Φιλιπούλης έβγαλε σέντρα από δεξιά στην καρδιά της άμυνας του Σμόλικα, μην προλαβαίνοντας ο Κοντοδήμος με προβολή από κοντά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Μόρα. Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι στο 53΄ μετά από ανατροπή του Φιλιπούλη στη μικρή περιοχή του Σμόλικα, έχοντας όμως αντίθετη άποψη ο διαιτητής της αναμέτρησης.

Ο Φιλιπούλης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά στο 57΄, παρεμβαίνοντας στη φάση ο Θώμος, ο οποίος με κεφαλιά άνοιξε το σκορ (1-0) για τους γηπεδούχους.

Απάντηση άμεση του Σμόλικα στο 58΄ με κοντινό πλασέ του Μπαρούτα ύστερα από σέντρα συμπαίχτη του, ισοφαρίζοντας η ομάδα της Φαλάνης σε 1-1.

Eκεί βρέθηκε και ο αντιπρόεδρος του Δολιχιακού Στ. Γκόγκος μαζί με μέλη της προηγούμενης διοίκησης της Δήμητρας Γιάννουλης

Oι μικροί φίλαθλοι Γιάννης και Στέλλα δεν πτοήθηκαν από το κρύο, βλέποντας το παιχνίδι δίπλα - δίπλα

Στο 61΄ ο Κόκκινος από πλευράς Σμόλικα σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή της Δήμητρας, αναγκάζοντας σε δύσκολη απόκρουση το νεαρό τερματοφύλακα της Γιάννουλης.

Και ενώ οι φιλοξενούμενοι πίεζαν για να πάρουν προβάδισμα στο σκορ, στο 65΄ σημειώθηκε από πλευράς γηπεδούχων το 2-1 με πλασέ του Σπανού, αφού προηγήθηκε δυνατό σουτ του Μανάκα και απόκρουση της μπάλας από σώματα αντιπάλων αμυντικών παιχτών.

Ο Κόκκινος στο 69΄ έχασε ακόμη μια καλή ευκαιρία να σημειώσει τέρμα, σουτάροντας από καλή θέση πάνω σε σώματα παιχτών της Γιάννουλης. Στο 85΄ ο Μπαρούτας και στο 86΄ ο Νεστορίδης δεν κατάφεραν με διαδοχικές ενέργειες να παραβιάσουν από κοντά την εστία του τερματοφύλακα της Γιάννουλης, έχοντας θετική συμβολή και στις 2 φάσεις ο νεαρός Σαρακατσάνης.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ (Κ. Τσουτσούμης): Σαρακατσάνης, Νασιάκος, Καλούσης, Αθανασίου, Εμμανουήλ, Κουρούτσαλης, Σπανός, Μανάκας, Μουσιός Δ. (46΄ Κοντοδήμος και 92΄ Γκαλγκανόπουλος Ευθ.), Φιλιπούλης, Θώμος.

ΣΜΟΛΙΚΑΣ ΦΑΛΑΝΗΣ (Ν. Γκαλίτσιος): Μόρας, Λιούσκας, Λιανός, (46΄ Δολιάνης), Μανιώτης, Νεστορίδης, Κωφός (68΄ Δάσιος), Χατζηγιάννης, Λιάκος (55΄ Πάτσης), Μπαρούτας, Κόκρας, Κόκκινος.

Αρκετά καλή η διαιτησία των κ. Μπουμαρσόπουλου, Ρεντόπουλου και Δεληγιάννη.