Βαθμολογία

Με το δεξί του Καλτσά!

Χάρη σε τέρμα του Καλτσά, η Αστραπή Νέας Πολιτείας κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Μαχητή Τερψιθέας στην έδρα της με σκορ 2-1 και να ξεκινήσει έτσι ιδανικά τις υποχρεώσεις της για το 2015. Οι "πορτοκαλί" έδειξαν να τα βρίσκουν σκούρα απέναντι στην καλοστημένη άμυνα της ομάδας του Γιώργου Καμάκα, όμως στο τέλος βρήκαν τις λύσεις και κατάφεραν να φτάσουν στο τρίποντο.

Στην αρχική ενδεκάδα του Μαχητή αγωνίστηκαν τα δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα, Μπαλαμώτης και Ταστεμερίδης.

Οι δύο ομάδες μπήκαν αρκετά νωθρά στον αγώνα και η πρώτη τελική προσπάθεια καταγράφηκε στο 18' για την Αστραπή και ήταν ένα απευθείας φάουλ του Κυριάκου που πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Μόσιαλου, ενώ ένα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι απείλησαν και πάλι, αυτή τη φορά με ένα μακρινό σουτ του Καλτσά που έφυγε μόλις άουτ.

Στο 24' ο Σουλτούκης βρήκε μετά από ωραία προσπάθεια και σωστή μεταβίβαση τον Αποστόλου μέσα στην περιοχή, όμως την προσπάθεια του τελευταίου έδιωξε την τελευταία στιγμή σε κόρνερ ο Παπαδημητρίου.

Δεν συνέβη το ίδιο όμως και στο 30', όταν ο ακραίος αμυντικός του Μαχητή δεν μπόρεσε να διώξει καλά την μπάλα με το κεφάλι έπειτα από σέντρα του Σουλτούκη και ο Αποστόλου με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Από εκεί και έπειτα η ομάδα της Τερψιθέας αντέδρασε και στο 35' απείλησε με ένα δυνατό σουτ του Κουρούκα που έφυγε άουτ, ενώ την ίδια τύχη είχε και στο 40' το βολέ του Ταστεμερίδη εκτός περιοχής.

Η πίεση των φιλοξενούμενων απέδωσε καρπούς στο 43', όταν ο Καραμπούζης με ωραίο, τεχνικό πλασέ εκτός περιοχής νίκησε τον Μπρέλλα για το 1-1.

Στην συνέχεια το ενδιαφέρον μεταφέρθηκε στο δεύτερο μέρος, εκεί όπου ο Μαχητής εμφανίστηκε ακόμη καλύτερος και θα μπορούσε να είχε πάρει το προβάδισμα στο 55'. Ο Μολάς εκτέλεσε το φάουλ εκτός περιοχής, δημιουργήθηκε σύγχυση στην άμυνα της Αστραπής, όμως ο Μπρέλλας βγήκε εγκαίρως και μάζεψε την μπάλα.

Οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ξαναμπούν σε θέση οδηγού στον αγώνα στο 68', όταν ο Σουλτούκης βγήκε σε θέση τετ-α-τετ και σούταρε με τον Μόσιαλο να σταματά την μπάλα με τα πόδια.

Νέα καλή στιγμή για τον Μαχητή στο 71'. Από ένα ακόμη φάουλ του Μολά, ο Καραμπούζης βρέθηκε με την μπάλα μπροστά του σε πολύ πλεονεκτική θέση, όμως το βολέ που επιχείρησε έφυγε απελπιστικά άουτ.

Και αφού η ομάδα της Τερψιθέας δεν μπόρεσε να πάρει το προβάδισμα σε εκείνο το σημείο, η Νέα Πολιτεία την τιμώρησε, αφού πέντε λεπτά αργότερα πήρε το προβάδισμα. Από φάουλ του Αρσένη και αλλεπάλληλες κόντρες στην περιοχή του Μαχητή, ο Καλτσάς με κοντινή προβολή έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 και λυτρώνοντας την ομάδα του.

Μάλιστα, η Αστραπή θα μπορούσε να έχει καθαρίσει τον αγώνα στο 88', όμως ο Σουλτούκης νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Μόσιαλο.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι στην ενδεκάδα της Νέας Πολιτείας υπήρχαν τρεις ποδοσφαιριστές που μέχρι το περασμένο καλοκαίρι φορούσαν την φανέλα του Μαχητή. Πρόκειται για τους Μπρέλλα, Φλώρο και Κυριάκο.

Αστραπή Ν. Πολιτείας (Γιώργος Καφφές): Μπρέλλας, Γαρουφαλιάς, Καψιώχας (66' Μπαντζέλας Ν.), Κολιοφούτης (85' λ.τ. Τάτσιος), Χασιώτης, Φλώρος, Καλτσάς, Αρσένης, Σουλτούκης, Κυριάκος (88' λ.τ. Μπλάνος), Αποστόλου.

Μαχητής Τερψιθέας (Γιώργος Καμάκας): Μόσιαλος, Καραμπούζης, Παπαδημητρίου, Παραφέστας (85' Αγγέλης), Μουμίν, Τσούτσας, Μπαλαμώτης (66' Σιαμαντούρας), Μολάς, Κουρούκας, Ταστεμερίδης, Τσένος (66' Τσιώμης).

Διαιτητές: Κουκούλης, Αρχοντής, Μάνος.

Αχιλλέας Ζαχαρούλης