Βαθμολογία

Τζέραρντ: «Ελπίζω πως θα επιστρέψω»

Μπορεί ακόμη να μην έφυγε, αλλά το μυαλό του γυρνάει γύρω από την επιστροφή του! Ο Στίβεν Τζέραρντ εξήγησε τους λόγους της επικείμενης αποχώρησής του από την Λίβερπουλ, εκφράζοντας την επιθυμία του κάποια στιγμή να επιστρέψει στον σύλλογο που τον ανέδειξε και τον οποίο υπηρέτησε σε σχεδόν ολόκληρη την καριέρα του.

Ο εμβληματικός αρχηγός των «κόκκινων» τόνισε πως εάν στο μέλλον οι συγκυρίες είναι ευνοϊκές και μπορεί ακόμη να βοηθήσει αγωνιστικά, τότε δεν θα το σκεφτεί καθόλου να αγωνιστεί και πάλι στο «Άνφιλντ».

Παράλληλα ανέφερε πως δεν θα σταματήσει να παλεύει για την ομάδα μέχρι να ολοκληρωθεί το συμβόλαιό του, καθώς επίσης έπλεξε το εγκώμιο του Μπρένταν Ρότζερς για τον οποίο δήλωσε πως αν γινόταν να προπονήσει την Λίβερπουλ πριν από περίπου μια 10ετία, τώρα «θα μιλούσαμε για πολλά τρόπαια που είχαμε κατακτήσει μαζί». Τέλος, αποθέωσε τον κόσμο για την στήριξή του τόσο προς το πρόσωπό του όσο και για την γενική του παρουσία στο πλευρό του συλλόγου. Αναλυτικά:

«Ήταν ένα συναισθηματικό 24ωρο για μένα και την οικογένειά μου. Το να πω στα παιδιά μου ότι ο μπαμπάς τους δεν θα παίζει πια για την Λίβερπουλ ήταν δύσκολο. Το πήραν σκληρά και η κατάσταση έγινε πολύ  συναισθηματική στο σπίτι. Αλλά έχω πολλά ακόμη να καταφέρω, υπάρχουν ακόμη έξι μήνες μπροστά μας μέχρι να φύγω.

Πιστεύω πως το ερχόμενο καλοκαίρι θα είναι η σωστή στιγμή για να προχωρήσω, να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό και ευελπιστώ πως θα έχω την ευκαιρία για να επιστρέψω.

Θα συνεχίσω να δίνω τα πάντα, είτε ξεκινάω βασικός είτε έρχομαι από τον πάγκο. Ελπίζω να είχα γνωρίσει τον Μπρένταν Ρότζερς όταν ήμουν 24, καθώς νομίζω πως θα καθόμασταν τώρα και θα μιλούσαμε για τους πολλούς τίτλους που θα είχαμε κατακτήσει μαζί.

Θα παλέψω μέχρι το τελευταίο λεπτό, μέχρι τη τελευταία μπαλιά. Δεν θα μου άρεσε τίποτα περισσότερο από το να κερδίσουμε ένα τρόπαιο και να τερματίσουμε στην τετράδα.

Οι συμπαίκτες μου ξέρουν τι πιστεύω γι’ αυτούς. Ήταν ωραίο να δω τι πιστεύουν για μένα. Αλλά είμαστε όλοι άνδρες και έχουμε ακόμη δουλειά να κάνουμε μπροστά μας.

Η υποστήριξη προς το πρόσωπό μου από τους οπαδούς, το επιτελείο, τα media και τον κόσμο που έχει δουλέψει μαζί μου για αρκετό καιρό ήταν κάτι το μοναδικό που με συνεπήρε. Οι σημαντικοί άνθρωποι εδώ είναι οι οπαδοί. Είμαι πολύ τυχερός που μου δόθηκε η ευκαιρία να παίξω για κάποιους από τους καλύτερους (σ.σ οπαδούς) του κόσμου. Το να συνδέουν το όνομά σου με κάποιους θρύλους και ανθρώπους που θαυμάζω είναι εξαιρετικό, ειδικά για τον πατέρα και τον αδερφό μου. Η σχέση μας με τους οπαδούς ήταν φανταστική, πολύ δυνατή. Είμαι από τους πιο τυχερούς ανθρώπους στον κόσμο που είχα αυτό το προνόμιο.

Θα επιστρέψω για να υπηρετήσω τον σύλλογο εάν νιώθω ότι μπορώ να βοηθήσω. Πάντα θα είμαι οπαδός του, ανεξαρτήτως του τι θα συμβεί στο μέλλον. Δεν θα μου άρεσε να γυρίσω απλώς ως ο Στίβεν Τζέραρντ για να βρίσκομαι κοντά. Θα ήθελα να μπορώ να βοηθήσω σε οποιονδήποτε τομέα.

Θα παίξω στις ΗΠΑ. Δεν έχει ξεκαθαρίσει το θέμα με την ομάδα ακόμη. Είμαστε κοντά και μόλις αποφασιστούν τα πράγματα, θα γίνει και η σχετική ανακοίνωση.

Σε κάθε περίπτωση θα ζήσω με την πίεση και την ευθύνη για τους επόμενους έξι μήνες. Θα προσπαθήσω πολύ για να κατακτήσουμε ένα ή δύο ακόμη τρόπαια. Υπάρχουν ακόμη στόχοι μέχρι να φύγω και δεν θα μου άρεσε τίποτα περισσότερο από το να κατακτήσουμε ένα τρόπαιο για τους οπαδούς μας, μέχρι να γίνει αυτό. Ευελπιστώ πως είναι περισσότερο κάτι σαν «θα τα πούμε σύντομα» παρά ένα «αντίο».