Βαθμολογία

Ο Οικονόμου για αντι-Ροντρίγκεζ

Παρότι η Πρωτοχρονιά έχει στρέψει την προσοχή των φιλάθλων σε εξωποδοσφαιρικά θέματα, το μεταγραφικό ρεπορτάζ της Ελλάς Βερόνα έχει πάρει φωτιά σε όλους τους τομείς!

Πέραν του ενδιαφέροντος του Παναθηναϊκού για το δανεισμό του Ροντρίγκεζ, υπάρχουν άλλες δύο υποθέσεις που συνδέονται άμεσα και ενδεχομένως να κρίνουν την κατάληξη.

Η πρώτη αφορά την προσέγγιση της Ατλέτικο Μινέιρο για την απόκτηση του 25χρονου Βραζιλιάνου στόπερ, Ράφα Μάρκες και η δεύτερη εστιάζει στις επαφές της Βερόνας με τη Μπολόνια για την αγορά του 22χρονου Έλληνα αμυντικού, Μάριου Οικονόμου.

Όσον αφορά τον Μαρκές (συνονόματος με τον συμπαίκτη του, τον Μεξικανό Μαρκές), αυτός απουσιάζει με άδεια στη Βραζιλία και εκ του νόμου έχει το δικαίωμα να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του, διότι το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι. Στην Ιταλία θεωρούν ότι συζητά με εκπροσώπους της Μινέιρο και περιμένουν να δουν τι θα συμβεί.

Για τον Οικονόμου, οι ιταλικές ιστοσελίδες αναφέρουν ότι η Βερόνα τον διεκδικεί από τη Λάτσιο και τον προορίζει τη θέση του αριστερού στόπερ στο 3-5-2, στη θέση που χρησιμοποιήθηκε ο Ροντρίγκεζ το Δεκέμβριο. Άλλωστε, ο Έλληνας αμυντικός είναι αριστεροπόδαρος και άρχισε ως αριστερός μπακ.

Αυτές οι δύο παράμετροι επηρεάζουν τη στάση της Βερόνα στις διαπραγματεύσεις με τον Παναθηναϊκό και για αυτό καθυστερούν την απάντηση της Βερόνα.

Διαφορά Τορίνο - Παναθηναϊκού

Οι Ιταλοί συνεχίζουν και την Πρωτοχρονιά τις αναφορές στο ενδιαφέρον της Τορίνο για τον Καρέλη και επιμένουν ότι οι διαπραγματεύσεις με τον Παναθηναϊκό, βρίσκονται σε εξέλιξη.

Πάντως, υποστηρίζουν ότι από τις συζητήσεις έχει προκύψει διαφορά στο οικονομικό και θα χρειαστεί αρκετή προσπάθεια για να καλυφθεί.

Στην ΠΑΕ δεν σκοπεύουν να παραχωρήσουν τον Καρέλη έναντι χαμηλού τιμήματος, διότι πιστεύουν στο ταλέντο του και ξέρουν ότι έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης και κατά συνέπεια, η αξία του θα ανέβει ακόμα περισσότερο.

Πάντως, ο Καρέλης είναι ο πρώτος στόχος της Τορίνο και θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια από τη διοίκηση για να μετακομίσει στην Ιταλία.