Βαθμολογία

Παραιτήθηκε ο Γκατούζο

Αναλυτικά η επιστολή του Γκατούζο: «Είχα ήδη ανακοινώσει δημόσια τις προθέσεις μου, εδώ και καιρό, αρχικά με ξέσπασμα τον περασμένο Σεπτέμβριο, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και μετά με την παραίτησή μου τον Οκτώβριο, όταν και επέστρεψα, κατόπιν αιτήματος των οπαδών. Πείστηκα ότι είναι δυνατόν να παλέψουμε διπλασιάζοντας την προσπάθεια, ενώ ήδη τα είχαμε δώσει όλα.

Δεν φανταζόμουν ότι τα προβλήματα θα είναι αδύνατον να ξεπεραστούν, όσο κι αν προσπαθούσαμε να τα αντιμετωπίσουμε. Λυπάμαι εντονότατα για τον κόσμο του ΟΦΗ που δεν τα αξίζει όλα αυτά και για το νησί, όπου με την οικογένειά μου και τους συνεργάτες μου πέρασα εξαιρετικά. Μου πρόσφεραν μια υπέροχη ανάμνηση. Πάλεψα με όλες μου τις δυνάμεις για τον ΟΦΗ χωρίς να ασχοληθώ με το οικονομικό θέμα και όχι μόνο δεν μου κατέβαλλαν όλους τους μισθούς, αλλά έβαλα και από την τσέπη μου για να πληρώσω και μερικά έξοδα του συλλόγου.

Όμως, παρ’ όλα αυτά, δεν είναι αυτός ο λόγος. Έχω συνηθίσει να παλεύω, κάτι που αποτελεί απόδειξη, όλη η αθλητική μου καριέρα και πεποίθησή μου είναι η προσήλωση στην φανέλα. Προσπαθώ να το μεταφέρω στους παίκτες που προπονώ, όμως, αυτή την φορά, αναγκάζομαι να παραδοθώ. Η παρούσα κατάσταση είναι ανώτερη απ’ όλες μου τις δυνάμεις. Το να παρέμεινα στην θέση μου χωρίς κάποια ρεαλιστική ελπίδα, προοπτική, να αποφύγουμε το… ναυάγιο του συλλόγου και της ομάδας θα ήταν κάτι λίγο αξιοπρεπές και ιδιαίτερα απέναντι στον κόσμο της Κρήτης, τον οποίο ευχαριστώ, μαζί με τους παράγοντες που έχουν σχέση με την παρουσία μου στην ομάδα και στους ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ, οι οποίοι ως την τελευταία στιγμή, στάθηκαν στο πλευρό μου, σε μία μάχη που διήρκησε έξι μήνες.

Κατά τη διάρκειά τους, χωρίς την θέλησή μου, αναγκάστηκα να αναλάβω διάφορους ρόλους, ως παράγοντας, χωρίς να μπορώ να αφοσιωθώ αποκλειστικά στο να κάνω τον προπονητή, θέση για την οποία είχα προσληφθεί τον περασμένο Ιούλιο, από τον Μάνθο Πουλινάκη και την οποία αποδέχθηκα με μεγάλο ενθουσιασμό και ποτέ δεν υποχώρησε η στάση μου. Μέχρι την περασμένη Δευτέρα, βρήκα την ομάδα αποδεκατισμένη στην προπόνηση και κάποιοι ποδοσφαιριστές ζητούσαν δανεικά από μένα. Εκείνη την στιγμή κατάλαβα ότι οι δικές μου οι δυνάμεις, ήταν πραγματικά, μάταιες. Εύχομαι στον ΟΦΗ και τους οπαδούς του, ένα μέλλον πιο όμορφο και τις καλύτερες επιτυχίες.

Τζενάρο Γκατούζο».