Βαθμολογία

Κατηγορίες από Ρίζο!

Μέσω επίσημης δήλωσής του ο Δημήτρης Ρίζος, τερματοφύλακας του ΑΟΧ φέρθηκε κατά της διοίκησης των Χανιωτών, υποστηρίζοντας ότι οι ιθύνοντες εμφανίστηκαν ασυνεπείς στις οικονομικές υποχρεώσεις του απέναντί του, με αποτέλεσμα ο ίδιος να μην έχει λύσει ακόμα το συμβόλαιό του με τον κρητικό σύλλογο. Αναλυτικά η δήλωση του Ρίζου, την οποία και έκανε την Παρασκευή:

«Φτάσαμε στις γιορτές των Χριστουγέννων, οι οποίες είναι ημέρες αγάπης και προσφέρονται για οικογενειακές στιγμές, αλλά οι άνθρωποι του Α.Ο. Χανιά για μία ακόμα φορά αποδείχθηκαν πολύ αχάριστοι.

Παρόλο που έχω ζητήσει να φύγω και με βάση τα δημοσιεύματα των εφημερίδων και των ιστοσελίδων θεωρούμαι παρελθόν από την ομάδα ο ΑΟΧ δεν έχει φανεί συνεπής στις υποχρεώσεις του απέναντί μου.

Αν και οι εκκρεμότητες προς τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές τακτοποιήθηκαν κανονικά και κάνουν γιορτές με τις οικογένειές τους, εγώ και κάποιοι ακόμα ποδοσφαιριστές δεν πληρωθήκαμε.  Όσον αφορά εμένα αναγκάστηκα να μείνω στα Χανιά και να περάσω αυτές τις γιορτινές ημέρες μόνος μου.

Το καλοκαίρι μετά τον τραυματισμό του Σικαλιά όταν υπήρχε ανάγκη για τερματοφύλακα κι εγώ ήμουν στη Ρόδο για συζητήσεις με άλλη ομάδα άμεσα η ομάδα φρόντισε να βάλει την προκαταβολή μου στην τράπεζα και να κλείσει το αεροπορικό μου εισιτήριο. Σε χρόνο ρεκόρ βρέθηκα από τη Ρόδο στην Αθήνα κι από εκεί τα χαράματα στο Καρπενήσι, όπου την άλλη ημέρα το πρωί έκανα προπόνηση και το απόγευμα έπαιξα στο φιλικό με τον Ηρακλή.

Τώρα ξαφνικά όλα αυτά αλλά και η προσφορά μου στην ομάδα ξεχάστηκαν και ο ΑΟΧ δεν έχει τη δυνατότητα να μου εξασφαλίσει τα λεφτά μου και να λύσει το συμβόλαιό μου;

Αυτό είναι ένα ακόμα "ευχαριστώ" για την προσφορά μου;

Αναρωτιέμαι αν εγώ, που άκουσα όλα αυτά μετά το ματς με την ΑΕΚ, είχα δεχθεί αυτά τα γκολ που δέχθηκε η ομάδα στα Ψαχνά και στο ματς με τον Αχαρναϊκό τι θα μπορούσα να είχα ακούσει;

Επειδή ο κόσμος πρέπει να μάθει την αλήθεια για πολλά πράγματα, πριν από το ματς με τον Άλιμο ανέφερα στον κ. Νταγκουνάκη ότι η συμπεριφορά της ομάδας απέναντί μου δεν ήταν σωστή και καλό θα ήταν ο ΑΟΧ να ψάξει να βρει τερματοφύλακα γιατί εγώ θα έφευγα μετά το ματς με τον Αχαρναϊκό, που ήταν το τελευταίο της χρονιάς και θα είχε χρόνο να βρει τερματοφύλακα για το νέο έτος.

Όμως κάποιοι άλλοι το μετέφεραν διαφορετικά και από τότε βγήκα εκτός ομάδας με άνωθεν εντολή...

Μετά την επιστροφή της ομάδας απειλήθηκα να μην πάω για προπόνηση χωρίς να έχω υποπέσει σε κάποιο παράπτωμα, πάλι με άνωθεν εντολή…

Επειδή όμως δεν είχα διαπράξει κάποιο παράπτωμα συνέχισα να προπονούμαι με την ομάδα και δεχόμουν ενοχλήσεις για ακόμα δύο-τρεις ημέρες.

Το θέμα αυτό έληξε όταν κατάλαβαν ότι δεν έχουν δικαίωμα να το κάνουν αυτό.

Στα 20 χρόνια που παίζω ποδόσφαιρο πρώτη φορά έβγαλα ανακοίνωση και το κάνω όχι να προκαλέσω ζημιά στην ομάδα, αλλά γιατί είναι άδικο να υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές απέναντι σε ποδοσφαιριστές που έχουν προσφέρει σε ομάδες και δεν μπορούν να περάσουν ούτε τις γιορτές με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Πρώτη φορά στη ζωή μου πέρασα τα Χριστούγεννα μακριά από το σπίτι μου, αλλά τουλάχιστον τα πέρασα στο νοσοκομείο των Χανίων δίπλα σε ένα μεγαλόψυχο παλικάρι, που δίνει τον δικό του δύσκολο αγώνα για ζωή απέναντι στον καρκίνο.

Πραγματικά αναρωτιέμαι μέσα από τόσα προβλήματα και τον πόνο που υπάρχει στη ζωή κάποιοι άνθρωποι δεν θέλουν να αλλάξουν τρόπο ζωής;

Σαν άνθρωπος έχω πολλή υπομονή αλλά μετά από αυτή τη συμπεριφορά της ομάδας εξαντλήθηκε.

Τέλος, θέλω να ευχηθώ στον νεαρό ποδοσφαιριστή που είχε το τροχαίο ατύχημα στα Χανιά και βρίσκεται στην εντατική, αλλά και στον αγαπημένο φίλο μου τον Κυριάκο, να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους και του χρόνου να κάνουν Χριστούγεννα στα σπίτια τους.

Καλές γιορτές σε όλο τον κόσμο με υγεία και αγάπη καλό θα ήταν όσο μπορούμε να μην κάνουμε κακό στους ανθρώπους.

Με εκτίμηση και αγάπη προς όλο τον φίλαθλο κόσμο του Α.Ο. Χανιά

Δημήτρης Ρίζος»