Βαθμολογία

Νίκη για τους «κανονιέρηδες»

Το ματς με το οποίο έπεσε η αυλαία της 18ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ ήταν θρίλερ χιτσκοκικού επιπέδου, με την Άρσεναλ να ξεπερνά τελικά το εμπόδιο της ΚΠΡ και να φτάνει σε νίκη-χρυσάφι. Το τελικό 2-1 υπέρ των «κανονιέρηδων» μπορεί να χαρακτηριστεί δίκαιο, με την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ να είναι συνολικά καλύτερη και να αποδίδει, κατά διαστήματα, στο βροχερό Έμιρεϊτς καλό ποδόσφαιρο.

Για να φτάσει, όμως, σ' αυτό το τρίποντο η Άρσεναλ χρειάστηκε την μεγάλη κλάση του Αλέξις Σάντσεζ, ο οποίος όργωσε τον αγωνιστικό χώρο έκανε άνω κάτω την άμυνα της Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς. Αυτή η νίκη βοηθά τους «κανονιέρηδες» σημαντικά εν όψει της συνέχειας, αφού τους τονώνει ψυχολογικά ενώ τους ανεβάζει (και) βαθμολογικά στην έκτη θέση.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Σέζνι, Ντεμπισί, Μερτεζάκερ, Μονρεάλ, Γκιμπς, Φλαμινί, Καθόρλα, Ροζίτσκι (83' Τσέιμπερς), Αλέξις Σάντσεζ, Γουέλμπεκ (88' Κοκλέν), Ζιρού.

ΚΠΡ: Γκριν, Ονουόχα, Κόουκερ, Φέρντιναντ, Ίσλα, Ματς (71' Ζαμόρα), Χένρι (63' Χόιλετ), Κράνιτσαρ, Τραορέ (63' Φερ), Βάργκας, Όστιν.