Βαθμολογία

Γεμάτα τα ξενοδοχεία τις γιορτές

Από 80-100% κινείται η πληρότητα των ξενοδοχείων σε δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς κατά την εορταστική περίοδο σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής».

Σύμφωνα με προέδρους Ξενοδοχειακών Ενώσεων στις περισσότερες περιοχές η ζήτηση ξεκίνησε νωρίτερα από άλλες χρονιές. Μεταξύ των λόγων που ευνόησε την τόνωση του εσωτερικού τουρισμού είναι η πτώση της τιμής της βενζίνης, που έκανε φθηνότερες τις μετακινήσεις. Επίσης η παρατεταμένη καλοκαιρία και η έλλειψη χιονιού δεν κράτησε μακριά τους Έλληνες επισκέπτες από τους ορεινούς όγκους της χώρας. Στην Αράχωβα οι πληρότητες στα ξενοδοχεία αγγίζουν το 90% τα Χριστούγεννα και το 80% την Πρωτοχρονιά.

Ανοδικά κινούνται οι κρατήσεις και στα Καλάβρυτα με πληρότητα τα Χριστούγεννα 90% και την Πρωτοχρονιά στο 85%, οι οποίες μάλιστα είχαν ξεκινήσει από το Νοέμβριο.

Καλή είναι η εικόνα και στο Πήλιο με μέση πληρότητα τα Χριστούγεννα το 95% και την Πρωτοχρονιά το 65%. Ικανοποιητική είναι η ζήτηση και στην Αρκαδία με τη μέση πληρότητα να κινείται στο 95% τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Στο 100% τα Χριστούγεννα και στο 95% την Πρωτοχρονιά βρίσκεται η μέση πληρότητα στα καταλύματα των Τρικάλων Κορινθίας.