Βαθμολογία

Με κατεβασμένα κεφάλια...

Ντροπιαστική ήττα με σκορ 2-1 γνώρισε η ΑΕΛ στις Σέρρες από τον Εθνικό Γαζώρου, χάνοντας έτσι μοναδική ευκαιρία να πλησιάσει στην βαθμολογία Λαμία και Ηρακλή, οι οποίοι κόλλησαν χθες στο 0-0.

Αποστολή στις Σέρρες: Χρήστος Γκατζούλης
Απόδοση: Αχιλλέας Ζαχαρούλης

Τραγική εμφάνιση από τους βυσσινί που προηγήθηκαν στο 26' και από εκεί και έπειτα εξαφανίστηκαν!

O αγώνας

Η ΑΕΛ ξεκίνησε τον αγώνα με διάθεση να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να πιέσει. Έτσι, οι "βυσσινί" ήταν αυτοί που δημιούργησαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς στο 4ο λεπτό. Ο Μουλόπουλος έκανε ωραία σέντρα από δεξιά, ο Γκούρτσας έπιασε σχεδόν ανενόχλητος μια κεφαλιά ψαράκι από το ύψος της μικρής περιοχής με τον γκολκίπερ του Εθνικού να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια και με την βοήθεια του δοκαριού.

Η ομάδα του Γαζώρου απάντησε δέκα λεπτά αργότερα, όμως το σουτ του Τσιλούλη εκτός περιοχής ήταν πολύ αδύναμο και ο Αποστολίδης μάζεψε χωρίς δυσκολία.

Ο Τσιλούλης θέλησε να απειλήσει εκ νέου την εστία του Αποστολίδη με νέο μακρινό σουτ, με τον γκολκίπερ της ΑΕΛ να είναι και πάλι σε ετοιμότητα.

Παρά την μέτρια εικόνα και τα πολλά λάθη στο πρώτο μέρος, η ομάδα του Θωμά Γράφα ευτύχισε να πάρει το προβάδισμα στο σκορ στο 26' με τον Πινδώνη. Ο Γκούρτσας σε μία από τις πολλές φορές που πήρε την μπάλα στα πλάγια, σέντραρε από δεξιά, ο Μπλέντ σούταρε μέσα από την περιοχή, οι αμυντικοί έδιωξαν ασθενώς και ο Θανάσης Πινδώνης που καραδοκούσε στο ύψος του πέναλτι, έστειλε με νέο σουτ την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Όπως ήταν λογικό, από εκείνο το σημείο και έπειτα οι γηπεδούχοι έγιναν πιο πιεστικοί προκειμένου να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης. Παρά την πίεση ο Εθνικός δεν μπόρεσε να δημιουργήσει την μεγάλη φάση, αλλά έστω και έτσι κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον Μαρίνου. Ο Τσουβαλτσίδης με πολύ ωραία προσπάθεια παραβίασε χωρίς καμία αντίσταση την "κοιμισμένη" σε εκείνη τη φάση άμυνα της ΑΕΛ, γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι και ο Μαρίνου με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Αποστολίδη για το 1-1.

Στο δεύτερο μέρος ο Θωμάς Γράφας βλέποντας την ομάδα του να είναι προβληματική δημιουργικά, πέρασε στο 54ο λεπτό στο παιχνίδι τον Περίκο στην θέση του Τζούνιορ.

Ακόμα κι έτσι όμως  η εικόνα της ΑΕΛ δεν άλλαξε κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο και στο 60' πέτυχε την ολική ανατροπή. Νατσέφσκι και Τσιλούλης συνεργάστηκαν ωραία και ο Μερεσιώτης που ήταν ο τελικός αποδέκτης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1, που ήταν και το τελικό σκορ.

Το αξιοπερίεργο της υπόθεσης όμως ήταν το γεγονός ότι η ΑΕΛ αντί να πάρει πρωτοβουλίες και να κυνηγήσει την ισοφάριση, έριξε ακόμη περισσότερο την απόδοση της και κινδύνεψε να δεχθεί και περισσότερα τέρματα.

Μοναδική ευκαιρία για τους βυσσινί μια αδύναμη κεφαλιά του Γκούρτσα στο 64' μετά από σέντρα του Περίκο που μπλόκαρε όμως εύκολα ο γκολκίπερ της ομάδας του Γαζώρου.

Οι παίκτες της ΑΕΛ θα πρέπει να αισθάνονται τυχεροί που δεν δέχθηκαν και τρίτο τέρμα, με τον Αποστολίδη να πραγματοποιεί τρεις εντυπωσιακές επεμβάσεις στο τελευταίο δεκάλεπτο σε προσπάθειες των Πλαβούκου, Νατσέφσκι και Τσιλούλη.

Οι συνθέσεις

Εθνικός Γαζώρου(Μάκης Κατσαβάκης): Κραβαρίτης, Τσουβαλτσίδης, Μερεσιώτης, Κουκόλης, Παναγιωτίδης, Τσιλούλης, Δέντσας, Μαρίνου, Ναστέφσκι, Χατζηδημητρίου, Παβλούκος.

ΑΕΛ (Θωμάς Γράφας): Αποστολίδης, Μουλόπουλος, Σαρακατσάνος, Δεληζήσης, Κουρτεσιώτης, Νεμπεγλέρας, Τζούνιορ (54' Περίκο), Πινδώνης, Μπιλά (37' λ.τ. Τσιλιγκίρης), Γκούρτσας, Μπλέντι (52' Σουάνης).