Βαθμολογία

Στο «πακέτο Γιούνκερ» το βόρειο τμήμα του Ε65

Τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά συνόδευσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κώστας Σκρέκας στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Στη Σύνοδο συζητήθηκε μεταξύ άλλων και εγκρίθηκε το επενδυτικό πρόγραμμα του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ που έχει ως στόχο να αναζωογονήσει την οικονομία της Ε.Ε. Όπως αναφέρεται από το γραφείο του υπουργού «αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο «πακέτο», το αποκαλούμενο και "πακέτο Γιούνκερ" έχει περιληφθεί και το κομβικής σημασίας έργο για την Περιφέρεια της Θεσσαλίας και ιδιαίτερα του Νομού Τρικάλων, Βόρειο Τμήμα του αυτοκινητόδρομου Ε-65.

Πρόκειται για το Τμήμα που θα ενώνει τον Ε-65 με την Εγνατία Οδό και το οποίο θα αλλάξει άρδην τον χάρτη στην περιοχή, αναδεικνύοντας τον Ν. Τρικάλων ως σημαντικό επιχειρηματικό «κόμβο», δίνοντας μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης και προσέλκυσης νέων επενδύσεων».

Στη σχετική λίστα με τα έργα που εντάσσονται στο νέο ευρωπαϊκό πακέτο χρηματοδότησης το βόρειο τμήμα του Ε65 διακρίνεται στην κορυφή αυτών που έτυχαν της έγκρισης.