Βαθμολογία

Ο Αμπελωνιακός νικητής στο ντέρμπι της Γιάννουλης

Το ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής στη Γιάννουλη για το πρωτάθλημα της Α΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας, μεταξύ της περσινής πρωταθλήτριας Δήμητρας Γιάννουλης και του πρωτοπόρου της φετινής σεζόν Αμπελωνιακού, με τη σημαντική νίκη (1-3) των φιλόδοξων φιλοξενουμένων δίνει σαφέστατο προβάδισμα στην ομάδα του Τ. Παραφέστα, η οποία φέρεται μέχρι τώρα ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, σε μια διαδρομή ωστόσο με αρκετή ακόμα απόσταση μέχρι να διαφανεί το τέλος αυτής.

Του Γιώργου Μπαμπάλη

Το αποτέλεσμα της συνάντησης κρίνεται δίκαιο και αντανακλά στη δυναμική και την προσπάθεια των παιχτών μέσα στο βαρύ αγωνιστικό χώρο της Γιάννουλης, όπου οι Αμπελωνίτες ήταν σαφώς ανώτεροι από τους γηπεδούχους στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ήρεμα και αναγνωριστικά και από τις 2 πλευρές, με τους γηπεδούχους να έχουν τις πρωτοβουλίες των κινήσεων στο πρώτο δεκάλεπτο και τον Αμπελωνιακό να ανεβάζει απόδοση από το 15΄ και μετά, ασκώντας πίεση στην περιοχή της Γιάννουλης, η οποία καρποφόρησε στο 26΄, σημειώνοντας οι φιλοξενούμενοι το 0-1. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους, πιέζοντας άκαρπα για την ισοφάριση.

Η επανάληψη βρήκε και τις 2 ομάδες να παίζουν ανοιχτό ποδόσφαιρο με επιθετικούς προσανατολισμούς και σκοπό οι μεν γηπεδούχοι να ισοφαρίσουν το σκορ και οι φιλοξενούμενοι να διπλασιάσουν τα τέρματα, διασφαλίζοντας τη σημαντική εκτός έδρας νίκη τους.

Οι παίχτες του Τ. Παραφέστα κατάφεραν μόλις στο 7ο λεπτό της επανάληψης να σημειώσουν και δεύτερο τέρμα, επιδεικνύοντας στον αντίπαλο δύναμη και αυτοπεποίθηση για θετικό αποτέλεσμα. Το 0-3 σημείωσαν οι φιλοξενούμενοι στο 74΄, για να μειώσουν οι γηπεδούχοι σε 1-3 στο 81΄, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Οι καλύτερες φάσεις και τα γκολ του αγώνα

: Ο Κοταρέλας στρώνει τη μπάλα στον Φιλιππούλη, συρτό σουτ του οποίου μπλοκάρει σταθερά ο Γκικούδης.

15΄: Από πλάγια σέντρα του Φιλιππούλη, ο Μανάκας έπιασε καλό σουτ μέσα στην περιοχή του Αμπελωνιακού, στέλνοντας τη μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ.

19΄: Ο Μπίκος έβγαλε από αριστερά σέντρα στο Γρηγορίου, σουτ του οποίου πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Παναγιωτόπουλου.

20΄: Ο Σπανός δεν πρόλαβε να αξιοποιήσει παράλληλη σέντρα του Φιλιππούλη από δεξιά.

23΄: Από μακρινή σέντρα του Γρηγορίου και καθώς η μπάλα πέρασε στην πλάτη του τερματοφύλακα Παναγιωτόπουλου, ο Παλάσκας με κεφαλιά την έστειλε άουτ.

26΄: Ο Τσετιροκλής σέντραρε έξοχα στην καρδιά της άμυνας της Γιάννουλης, περνώντας η μπάλα από πολλά σώματα με τελικό αποδέκτη τον Γκόλτσιο, ο οποίος με χαμηλή κεφαλιά την έσπρωξε στα δίχτυα του Παναγιωτόπουλου, ανοίγοντας το σκορ (0-1) για τον Αμπελωνιακό.

28΄: Δυνατό μακρινό σουτ του Γρηγορίου απέκρουσε με τα χέρια σε κόρνερ ο Παναγιωτόπουλος.

51΄: Με καλοζυγισμένο σουτ έξω από την περιοχή της Γιάννουλης, ο Γρηγορίου νίκησε τον τερματοφύλακα Παναγιωτόπουλο, στέλνοντας τη μπάλα να καταλήξει στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του και σημειώνοντας το 0-2.

55΄: Η άμυνα της γηπεδούχου ομάδας κινδύνεψε από όμορφη συνδυασμένη ενέργεια των Τσετιροκλή, Κακαβίτση, Γρηγορίου και Παλάσκα.

57΄: Ο Σπανός σέντραρε έξοχα από αριστερά, κολλώντας η μπάλα στα πόδια του Μανάκα και μην προλαβαίνοντας ο μέσος της Γιάννουλης από καλή θέση να την σπρώξει στην εστία του Γκικούδη.

62΄: Από εκτέλεση φάουλ του Γρηγορίου, ο Ρόκα επιχείρησε ευθύβολο δυνατό σουτ, ‘’γλείφοντας’’ η μπάλα το οριζόντιο δοκάρι του Παναγιωτόπουλου πριν καταλήξει άουτ.

70΄: Ο Μάτος εκτέλεσε φάουλ από μακρινή απόσταση, μη προλαβαίνοντας ο Νασιάκος από κοντινή θέση να πλασάρει.

74΄: Σε μια φάση διαρκείας που εξελίχθηκε στην περιοχή της Γιάννουλης, ο Γκόλτσιος τροφοδότησε με ψιλή πάσα το κεφάλι του Παλάσκα, σκοράροντας εύκολα ο επιθετικός του Αμπελωνιακού και σημειώνοντας το 0-3.

80΄: Ο Μάτος έχασε μοναδική ευκαιρία να μειώσει για λογαριασμό της Γιάννουλης, καθώς κινήθηκε με ταχύτητα έξυπνα προς την περιοχή του Γκικούδη, σουτάροντας από καλή θέση άουτ.

81΄: Σε μια επιθετική ενέργεια των παιχτών της γηπεδούχου ομάδας, ο Εμμανουήλ με σταθερό σουτ κρέμασε τον τερματοφύλακα του Αμπελωνιακού, μειώνοντας σε 1-3.

93΄: Ο Παναγιωτόπουλος απέκρουσε δύσκολα δυνατό σουτ του Παλάσκα, δεχόμενος τα συγχαρητήρια του αντίπαλου επιθετικού.  

* Την αναμέτρηση στη Γιάννουλη παρακολούθησαν περισσότερα από 250 άτομα, μέσα σε ήρεμο κλίμα τόσο αγωνιστικά όσο και μεταξύ των αντίπαλων φιλάθλων στην κερκίδα.

* Χρέη προπονητή στον πάγκο του Αμπελωνιακού εκτελούσε ο βοηθός του Τ. Παραφέστα Χρ. Πετρίκης, λόγω τιμωρίας του πρώτου.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ (Κ. Τσουτσούμης): Παναγιωτόπουλος, Νασιάκος, Φατούρας, Αθανασίου, Εμμανουήλ, Καλούσης, Φιλιππούλης (88΄ Μούσιος), Μανάκας, Μάτος, Κοταρέλας (35΄ λ.τ. Κουρούτσαλης), Σπανός.

ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟΣ (Χρ. Πετρίκης) : Γκικούδης, Ρόκα (88΄ Μούργκας), Πρικάκης, Γκόλτσιος, Τζιαρτζιάνης, Γρηγορίου, Κούρος, Παλάσκας, Μπίκος, Κακαβίτσης (77΄ Κατσιγιάννης), Τσετιροκλής (80΄ Χατζούλης).

Πολύ καλή και αντικειμενική η διαιτησία των κ. Τζήλου, Καραμπούλα και Αναστασίου Γ.