Βαθμολογία

Ο Αχιλλέας «άλωσε» το Δαμάσι

Νίκη με σκορ 1-2 πήρε ο Αχιλλέας Φαρσάλων, απέναντι στον Δαμασιακό, στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής, για το πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας. Το παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν δυνατό, με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν από νωρίς ορεξάτοι στον αγωνιστικό χώρο.

Της Βάσως Γκατζούλη

Μόλις στο 5ο λεπτό, ο Βούλγαρης έκανε ένα σουτ από πλάγια αριστερά, η μπάλα κύλησε σύριζα στην γραμμή του τέρματος και στην συνέχεια, ο Μαστοροδήμος την απομάκρυνε σε κόρνερ. Δέκα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 15’ ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι για τους φιλοξενούμενους, μετά από χέρι του Καλέση στην περιοχή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βούλγαρης, που ήταν εύστοχος και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του, κάνοντας το 0-1.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο μαχητικός Βούλγαρης επιχείρησε ένα σουτ από την μικρή περιοχή και ο Μαστοροδήμος απέκρουσε με υπερένταση την μπάλα. Στα επόμενα λεπτά, ο Αχιλλέας ήταν καλύτερος από τους γηπεδούχους και είχε την υπεροχή στο παιχνίδι.

Στο 25’ ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για τον Δαμασιακό, όταν ο Μπουκουβάλας εκτέλεσε ένα φάουλ και ο Τσιάλτας έκανε μια κεφαλιά, αλλά ο Κουτσουκέρας κατάφερε να αποκρούσει την μπάλα. Έτσι, το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με το σκορ να είναι στο 0-1 για τους φιλοξενούμενους.

Στο δεύτερο μέρος, ο Δαμασιακός προσπάθησε να πιέσει, ωστόσο οι δύο ομάδες έκαναν παιχνίδι κέντρου, με αρκετές δυνατές μονομαχίες. Στο 67ο λεπτό, ο Βούλγαρης βγήκε στην πλάτη της άμυνας, έκανε το σουτ και κέρδισε τον Μαστοροδήμο, γράφοντας το 0-2. Στο 69’ ο Βούλγαρης εκτέλεσε ένα κόρνερ, η μπάλα κατέληξε στον Αποστόλη Τσιανάκα, που έκανε το σουτ, αλλά την έστειλε στο δοκάρι.

Όσο περνούσε η ώρα, ο Αχιλλέας φάνηκε να κλειδώνει την νίκη και έχασε κι άλλες ευκαιρίες με τους Σβερκούλη, Μπένο και Βούλγαρη, που διακρίθηκαν.

Στο 80ο λεπτό, ο Βασίλης Τσιανάκας ανέτρεψε τον Λόλα στην περιοχή, με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι στους γηπεδούχους. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπουκουβάλας, που ήταν εύστοχος και μείωσε σε 1-2, σκορ που παρέμεινε μέχρι και την λήξη.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι αυτήν ήταν μια σημαντική νίκη για τον Αχιλλέα Φαρσάλων, που αναρριχήθηκε στην βαθμολογία, ενώ από την άλλη ήταν μια οδυνηρή ήττα για τον Δαμασιακό, που παρέμεινε στις χαμηλές θέσεις.

Δαμασιακός(Χρήστος Λόλας): Μαστοροδήμος, Καλέσης, Λέτσιος Κ., Δούκας(80’ Βίδρας), Καρακάνος, Τσιάλτας, Λόλας, Μουσιάρης Δ., Σεΐζης(68’ Μπακαΐμης), Μπουκουβάλας, Τσιτουρτζής(81’ Λούτσος).

Αχιλλέας Φαρσάλων(Παναγιώτης Κορδαλής): Κουτσουκέρας Ν., Πατσιούρας, Κουτσουκέρας Αθ., Τσιανάκας Β., Τσιανάκας Απ., Αντωνιάδης, Κομισόπουλος, Σβερκούλης(87’ Τλούπας), Μακρής(57’ Τσιούλης), Μπένος, Βούλγαρης(90’+5’ Βόπης).

Διαιτητική τριπλέτα: Κεραμιδάς, Σουλιώτης Ν., Πρακατές Σ.