Βαθμολογία

Έκλεισε με νίκη ο Φαλανιακός

Ο Φαλανιακός "πέρασε" με σκορ 2-0 από την έδρα της ΑΕΔ Νίκαιας χάρη σε τέρματα των Αλεξανδρή και Κόκκινου και αποχαιρέτησε με τον καλύτερο τρόπο το 2014.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν κάκιστο ποιοτικά, με τις δύο ομάδες να καταφέρνουν να βρουν ρυθμό μόλις στο τελευταίο 5λεπτο.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς καταγράφηκε στο 5', όταν ο Καρυώτης δοκίμασε το πόδι του εκτός περιοχής για λογαριασμό των φιλοξενούμενων με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Στο 26' ο Φαλανιακός απείλησε και πάλι, ωστόσο το βολέ του Σέσι από  μακρινή απόσταση πέρασε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τζουβάρα.

Νέα πολύ καλή ευκαιρία για τον Φαλανιακό στο 42'. Μετά από αλλεπάλληλες κόντρες στην περιοχή της Νίκαιας, ο Ιγγλέζος βρέθηκε με την μπάλα στα πόδια στο ύψος του πέναλτι και πλάσαρε, όμως ο Τζουβάρας έπεσε σωστά και μπλόκαρε την μπάλα.

Η πρώτη φορά που οι γηπεδούχοι φάνηκαν απειλητικοί ήταν στο 44', όταν από κακό διώξιμο των "κιτρινόμαυρων" αμυντικών ο Τριανταφυλλόπουλος βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή, όμως το ψηλοκρεμαστό πλασέ που επιχείρησε κόντραρε σε πόδι αντιπάλου αμυντικού και πέρασε κόρνερ.

Τελικά, η ομάδα της Φαλάνης ήταν αυτή που ευτύχισε να πάρει κεφάλι στο σκορ δευτερόλεπτα πριν το ημίχρονο, όταν μετά από εξαιρετική μπαλιά από τον χώρο του κέντρου, ο Αλεξανδρής βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Τζουβάρα, τον οποίο πλάσαρε ιδανικά για το 0-1.

Η ομάδα του Φεραίου Γιαννακού ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά και στο δεύτερο μέρος. Στο 49' λοιπόν, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Πανταζής Γ. έπιασε αφύλακτος την κεφαλιά, ωστόσο η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι.

Ο Φαλανιακός συνέχισε να κυνηγά και δεύτερο τέρμα και στο 53' ο Αλεξανδρής μπήκε με αξιώσεις στην περιοχή και πλάσαρε από πλάγια θέση, με τον Γκερλιώτη να διώχνει σωτήρια πάνω στην γραμμή.

Η Νίκαια απώλεσε τεράστια ευκαιρία για να φτάσει την ισοφάριση στο 64', όμως ο Ζουρλαδάνης κατάφερε έστω και με τριπλή προσπάθεια να μπλοκάρει την εξ' επαφής κεφαλιά του Χούσα.

Τελικά, οι φιλοξενούμενοι δικαιώθηκαν για την πίεση που ασκούσαν και κλείδωσαν την νίκη τους στο 70'. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Αλεξανδρή, ο Πανταζής Γ. έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Κόκκινος με πλασέ έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 0-2.

ΑΕΔ Νίκαιας (Νίκος Παπανικολάου): Τζουβάρας, Γκερλιώτης (67' Σακελλαρίου), Ψαρούλης, Γεωργόπουλος, Δεμέστιχας, Πανδρεμένος (80' Ολομάνι), Γκατζούλης Δ., Χούσα, Μπακαρτζής, Τριανταφυλλόπουλος, Γκατζούλης Λ. (59' Βέρρας).

Φαλανιακός (Φεραίος Γιαννακός): Ζουρλαδάνης, Φατούρας, Χριστιανίδης, Πανταζής Γ., Κόκκινος, Λιλλολάρι, Παπαγεωργίου, Σέσι, Καρυώτης (46' Πανταζής Θ.), Αλεξανδρής (80' Σακελλαρίου), Ιγγλέζος (90' Φραγκογούλας Θ.).

Διαιτητές: Μπουμαρσόπουλος Α., Βασιλός Α., Τσακνάκη Δ.

Αχιλλέας Ζαχαρούλης