Βαθμολογία

Πρόταση για μετονομασία σε Bόλος fc!

Σε μία πρόταση-βόμβα προχώρησε ο Γιώργος Βαρούτσικος. Ο αντιπρόεδρος του συλλόγου, Βαρούτσικος, αποφάσισε να βγει μπροστά και μιλώντας στο «Ράδιο Ένα» πρότεινε να μετονομαστεί ο Ολυμπιακός Βόλου σε Βόλος fc, σημειώνοντας ότι δεν αναφέρεται σε συγχώνευση με τη Νίκη Βόλου, τονίζοντας ωστόσο ότι οι συνθήκες είναι ώριμες ώστε να υπάρξει μία δυνατή επαγγελματική ομάδα, από τη στιγμή κιόλας που η Νίκη είναι ένα βήμα πριν τη διάλυση, με τα οικονομικά προβλήματα να ταλανίζουν τους «κυανόλευκους». Συγκεκριμένα ο Βαρούτσικος δήλωσε:

«Το ποδόσφαιρο έχει δέκα πίκρες και μία χαρά, αλλά αυτό είναι και η ομορφιά του. Με το χθεσινό αποτέλεσμα του Ολυμπιακού Βόλου δεν ήρθε η καταστροφή, ήταν ένα αποτέλεσμα που κακώς ήρθε γιατί όταν έχουμε στόχο να μπούμε στα πλέι οφ, μας δημιουργεί προβλήματα. Όσον αφορά σε κάποιες δηλώσεις μου που παρερμηνεύτηκαν, αυτό το οποίο είπα είναι αν θέλουμε σαν βολιώτικο ποδόσφαιρο και με τα δεδομένα, ότι η άλλη ομάδα της πόλης εκ των πραγμάτων βρεθεί στο Β' Τοπικό αν δεν βρεθεί κάποιος να αναλάβει, και γιατί η πόλη είναι μία, δεν είμαστε δύο, θα μπορούσε να υπάρχει μία ομάδα.

Εφόσον κι αν έρθει η καταστροφή για τη Νίκη Βόλου και ο Ολυμπιακός Βόλου παραμένει με νύχια και δόντια στη Β' Εθνική, θα ήταν πάρα πολύ ωραίο για να αλλάξει το μάρκετινγκ της ομάδας, να μετονομαστεί, εάν συμφωνεί η γενική συνέλευση, από Ολυμπιακός Βόλου σε Βόλος FC. Γιατί έτσι θα χαρακτηριστεί άμεσα η ομάδα της πόλης μας.

Άλλο τα ερασιτεχνικά σωματεία κι άλλο η επαγγελματική ομάδα, η ΠΑΕ. Εάν τα ερασιτεχνικά σωματεία παραμείνουν ερασιτεχνικά, εμάς δεν μας ενδιαφέρει στην ΠΑΕ. Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν θα μπορούσε να βγάλει ξανά επαγγελματική ομάδα αφού η συνέχειά του θα είναι ο Βόλος FC. Η Νίκη θα μπορεί να βγάλει πάλι μια επαγγελματική ομάδα. Δεν είπα ότι πάμε να συγχωνευτούμε, συγχωνεύσεις μεταξύ των ΠΑΕ δεν μπορεί να γίνουν, το νομικό πλαίσιο δεν υπάρχει. Είναι για την πόλη μας, δίνει το στίγμα της πόλης. Ας μην κρυβόμαστε. Ο Ολυμπιακός είναι ένας, του Πειραιά. Είναι ευκαιρία που έχουμε ωριμάσει πως η πόλη μας είναι μία, ενιαία, η προσωπική μου άποψη είναι αυτή. Ποτέ δεν μίλησα για συγχώνευση, το θέμα είναι προς διαβούλευση. Με το όνομα Βόλος αγκαλιάζουμε όλη την πόλη, η πιο γρήγορη και η πιο άμεση λύση. Το κάλεσμα είναι για να έχουμε μια δυνατή ποδοσφαιρική Μαγνησία, αλλιώς και οι μεν και οι δε θα κυλιόμαστε στη Β', στη Γ', στα ερασιτεχνικά».