Βαθμολογία

Όλο και καλύτερα ο Οικονόμος Τσαριτσάνης!

Ο Οικονόμος έδειξε κατά την αναμέτρηση της 10ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα του 2ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας με αντίπαλο το Μακροχώρι, πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο, νικώντας τη φιλοξενούμενη ομάδα με σκορ 4-2.

Του Γιώργου Μπαμπάλη

Οι «Πράσινοι» ήταν καλύτεροι από τον αντίπαλο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, παίζοντας ανοιχτά και σαφώς επιθετικά, καταφέρνοντας με δίκαιο τρόπο να προσθέσουν άλλους 3 πολύτιμους πόντους στο ενεργητικό τους, σε μια προσπάθεια να κρατηθούν όσο πιο μακριά γίνεται από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού.

Ένθερμο παρόν στις κερκίδες του γηπέδου της Τσαριτσάνης έδωσαν και τα κορίτσια της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου ''Ολυμπιώτισσες Ελασσόνας''

Ο ρυθμός του αγώνα ήταν αρκετά γρήγορος από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, έχοντας οι γηπεδούχοι σαφή υπεροχή έναντι του αντιπάλου, τον οποίο ωστόσο ουδέποτε υποτίμησαν, πλην ενός πενταλέπτου προς το τέλος της αναμέτρησης και το οποίο λίγο έλειψε να ‘’πληρώσουν ακριβά’’, πηγαίνοντας χαμένος ο κόπος και η σημαντική προσπάθεια που όλοι οι παίχτες της ομάδας κατέβαλλαν.

O δήμαρχος Ελασσόνας και εκ Τσαριτσάνης καταγόμενος  Νίκος Ευαγγέλου παρακολουθεί με ενδιαφέρον το παιχνίδι από την κερκίδα, παρέα με τους Τάκη Οικονό μου και Κώστα Καραγιάννη

Μετά το 3-1 υπήρξε κάποιος εφησυχασμό από την πλευρά των γηπεδούχων,  θέλοντας οι παίχτες να προστατευτούν από κάρτες και τραυματισμούς ενόψει των 2 επόμενων εκτός έδρας αναμετρήσεων (την Τετάρτη στο Βατανιακό και την Κυριακή στην Αγχίαλο), χαλαρώνοντας αρκετά και επιτρέποντας στον αντίπαλο να πετύχει το 3-2 στο 90΄ και να διεκδικήσει την ισοφάριση με χαμένο δοκάρι στο 91΄.

Οι παίχτες της Τσαριτσάνης πίεσαν αρκετά από την αρχή του αγώνα για να πετύχουν νωρίς τέρμα, χάνοντας 3 διαδοχικές ευκαιρίες (21΄, 25΄ και 34΄) με τον Γκουντρουμπή, μετά από πλάγιες σέντρες και στις 3 περιπτώσεις του Νάνου. Εν τούτοις οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που προηγήθηκαν στο σκορ (0-1) από το 40΄ με σουτ του Τσίκου από δεξιά, κοντράροντας η μπάλα στα πόδια του Καραγιάννη και καθώς άλλαξε πορεία, κατέληξε στα δίχτυα του Νούσια (αυτογκόλ).

Στο 43΄ ο Γκουντρουμπής κέρδισε κεφαλιά στην περιοχή του Μακροχωρίου μετά από σέντρα πάλι του Νάνου, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Ο Κουλτσιάκης, που πέρασε σαν αλλαγή στο 46΄, έβαλε μπροστά την ομάδα του Οικονόμου (2-1) στο 55΄ με εύστοχο πλασέ, μετά από φάση διαρκείας που εξελίχθηκε στην αντίπαλη περιοχή.

O πρόεδρος του Οικονόμου  Χρήστος Μουλτσιάς άφησε το θεωρείο των επισήμων, για γούρι, παρακολουθώντας το ματς όρθιος από άλλη θέση

Παρών και ο πρώην παρατηρητής ΕΠΟ κ Κώστας Μπατσίλας

Στο 57΄ ο Καραγιάννης στάθηκε άτυχος να πετύχει γκολ, καθώς δέχθηκε στρώσιμο της μπάλας από τον Μπαμπάλη, επιχειρώντας ο πρώτος καλό και δυνατό σουτ, το οποίο ωστόσο απέκρουσε με δυσκολία σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του Μακροχωρίου.

Το 3-1 σημείωσε και πάλι ο Κουλτσιάκης στο 67΄ με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή των φιλοξενουμένων, μην αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στον τερματοφύλακα Κύρου. Άλλες 2 καλές στιγμές είχαν οι γηπεδούχοι με αντίστοιχα σουτ των Καλφούτζου στο 80΄ και Χάμου στο 85΄, τα οποία δεν είχαν επιτυχή κατάληξη.

Στο 90΄ σε μια φάση σύγχυσης στην άμυνα της Τσαριτσάνης, ο Τάνης μείωσε σε 3-2 με πλασέ μέσα από τη μικρή περιοχή. Η καλύτερη ευκαιρία από πλευράς φιλοξενουμένων σημειώθηκε στο αμέσως επόμενο λεπτό (91΄) όταν σουτ του Τζέπη βρήκε στο κάθετο δοκάρι της εστίας του Νούσια, πριν η μπάλα απομακρυνθεί στη συνέχεια.

Σε μια ύστατη αντίδραση από τους παίχτες του Οικονόμου, ο Κουμπούρας εξαπέλυσε στο 93΄ δυνατό σουτ με φάουλ έξω από την περιοχή του Μακροχωρίου, διαμορφώνοντας το τελικό 4-2.   

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Κώστας Κατσάρας): Νούσιας, Καραγιάννης, Καλφούτζος, Κολιός, Κουμπούρας, Μπαλής, Νάνος (75΄ Σιαφαρίκας), Μπαμπάλης, Γκουντρουμπής, Καραγκούνης (46΄ Χάμος), Σενκάϊ (46΄ Κουλτσιάκης).

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ (Απόστολος Παππάς): Κύρου, Κωτσόπουλος, Λεφίδης, Ηλιάδης (62΄ Τσιντσιάρης), Ζωγράφος, Αράπι Κριστ, Πατσιαβούρας, Τζέπης, Αλεξανδρής (68΄ Καραχαλίδης), Τσίκος, Ζαχαριουδάκης (74΄ Τάνης).

Πολύ καλή η διαιτησία των κ. Πάνου, Κόλλια και Μωϋσιάδη (Ηπείρου). Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν από πλευράς Οικονόμου οι Χάμος και Κουλτσιάκης ενώ από το Μακροχώρι οι Κωτσόπουλος και Τσίκος.

* Διοίκηση, προπονητές και παίχτες του Οικονόμου αφιερώνουν τη νίκη στον ποδοσφαιριστή της ομάδας Χρήστο Αγριόδημο, ο οποίος πρόσφατα εγχειρίστηκε στους κοιλιακούς προσαγωγούς, ευχόμενοι όλοι στο νεαρό μεσοεπιθετικό ταχεία ανάρρωση.