Βαθμολογία

Ακόμη στον Πειραιά...

Άδοξο φινάλε για τον ΠΑΟΚ στα ευρωπαϊκά του ταξίδια για φέτος. Ο «δικέφαλος του Βορρά», που ήθελε μόνο νίκη, «έπεσε» άδοξα στη μάχη με την Γκινγκάμπ στην Τούμπα, 2-1, αποχαιρετώντας το Europa League.

Οι Γάλλοι εκμεταλλεύτηκαν την χαλαρότητα στην άμυνα των γηπεδούχων και άνοιξαν το σκορ με τον Μποβί μόλις στο 7ο λεπτό. Ο Αθανασιάδης έφερε το ματς στα ίσα στο 22’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, όμως ο ενθουσιασμός δεν ήταν αρκετός για την ανατροπή. Η «κούραση» δεν άφησε τους παίκτες να λειτουργήσουν με καθαρό μυαλό και το ρίσκο για στα τελευταία λεπτά έφερε και την ήττα. Ο Μποβί σκόραρε και πάλι για την Γκινγκάμπ και της χάρισε το εισιτήριο για τους «32» της διοργάνωσης.

Αποδοκιμασίες προς πάσα κατεύθυνση στα τελευταία λεπτά από τον κόσμο στις κερκίδες και σαφές μήνυμα στο Ιβάν Σαββίδη για μεταγραφές τον ερχόμενο Ιανουάριο. Στο άλλο ματς στον ενδέκατο όμιλο, η αδιάφορη βαθμολογικά Φιορεντίνα ηττήθηκε από την Ντιναμό Μινσκ στην Ιταλία.

Η βαθμολογία στο 11ο όμιλο:
1.Φιορεντίνα (13)
2.Γκινγκάμπ (10)
3.ΠΑΟΚ (7)
4.Ντιναμό Μινσκ (4)

Το ματς:

Η χειρότερη δυνατή εκκίνηση στο ματς για τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Άγγελο Αναστασιάδη δεν μπήκε καλά στο ματς και η Γκινγκάμπ έδειχνε να πατάει καλύτερα. Μάλιστα, οι Γάλλοι δεν έχασαν την ευκαιρία και βρέθηκαν αγκαλιά με την πρόκριση μόλις από το 7ο λεπτό, όταν ο Μποβέ –αφύλακτος μέσα από την περιοχή- έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στην εστία του Γλύκου. Η Τούμπα «πάγωσε», οι φιλοξενούμενοι κλείστηκαν στην άμυνα και το 20λεπτο πέρασε χωρίς κάτι ιδιαίτερο από τους γηπεδούχους.

Η αντίδραση για τον «δικέφαλο του Βορρά» ήρθε… από το πουθενά, αλλά σε ιδανικό σημείο. Στην πρώτη ουσιαστική επίσκεψή του στην περιοχή, ο Αθανασιάδης κέρδισε πέναλτι έπειτα από χέρι του Γιάκομπσεν, το οποίο μετέτρεψε ο ίδιος σε γκολ στο 22’. Το γκολ έλυσε τα πόδια των γηπεδούχων, που πλέον κυκλοφορούσαν καλύτερα την μπάλα, όμως στην άμυνα αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα. Οι Γάλλοι ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις, είχαν δοκάρι στο 32’, ενώ δημιούργησαν και κάποιες φάσεις με κεφαλιές στην περιοχή του Γλύκου. Τελικά, το ημίχρονο έληξε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν με το 1-1 στα αποδυτήρια.

Ιδανικά ξεκίνησε το δεύτερο 45λεπτο για τον ΠΑΟΚ. Οι παίκτες του Αναστασιάδη είχαν την μπάλα στα πόδια και την κυκλοφορούσαν με μεγαλύτερη άνεση σε σχέση με το πρώτο μέρος, εκμεταλλευόμενοι και το γεγονός πως η Γκινγκάμπ τους είχε δώσει αρκετό χώρο. Η μεγάλη ευκαιρία δεν άργησε να έρθει με τον Αθανασιάδη να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι του Λέσλ στο 52’. Σταδιακά, η ομάδα του Γκουβερνέκ κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και κατάφερε να βγάλεις τους αντίπαλους επιθετικούς από την περιοχή της κερδίζοντας χρόνο και ανάσες.

Οι γηπεδούχοι έδειχναν να έχουν ανάγκη από «ανάσες» και ο Αναστασιάδης έκανε ό,τι μπορούσε από τον πάγκο, όμως έλειπε η φαντασία από την επίθεση. Έτσι, οι Γάλλοι κατάφεραν να «ροκανίζουν» τα λεπτά, αφού και η ισοπαλία τους βόλευε. Ο «δικέφαλος του Βορρά» αναγκάστηκε να ρισκάρει έβγαλε παίκτες μπροστά, όμως το πλήρωσε. Η Γκινγκάμπ βγήκε στην αντεπίθεση και με το δεύτερο τέρμα του Μποβί στο 82ο λεπτό κλείδωσε την πρόκριση στους «32».
 

Οι συνθέσεις:



ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας, Βίτορ, Τζαβέλλας, Ρατς, Γκολάσα (53’ Μάρτενς), Κάτσε (78’ Μαντούρο), Τζανδάρης, Περέιρα (61’ Παπαδόπουλος), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης

Στον πάγκο: Ιτάνζ, Σπυρόπουλος, Ποζατζίδης, Κίτσιου

Γκινγκάμπ (Ζοσλέν Γκουβερνέκ):Λεσλ, Γιάκομπσεν, Ανγκουά, Σορμπόν, Λεβέκ, Σανκαρέ, Μποβέ, Ματίς, Γιαταμπαρέ (46’ Πιε), Ζιρέ (86’ Ντος Σάντος), Μαντάν (75’ Κερμπρά)

Στον πάγκο: Γκισάρ, Σανκό, Μπάκα, Αλιουί

Διαιτητής: Κέβιν Μπλον (Ολλανδία)

Γήπεδο: Τούμπα