Βαθμολογία

Παναθηναϊκός-Εστορίλ 1-1

Ούτε τώρα τα κατάφερε ο Παναθηναϊκός να πάρει την πρώτη του νίκη στο Europa League και παρά το γεγονός ότι ήταν καλύτερος, παρά το γεγονός ότι είχε δυο δοκάρια και πολλές κλασικές ευκαιρίες παραχώρησε ισοπαλία στην Εστορίλ με 1-1 η οποία εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος στο κέντρο της άμυνας των πράσινων.

Το τριφύλλι μπορεί να ήταν καθολικά καλύτερο σε όλη την διάρκεια του αγώνα να είχε γκολ, δοκάρια, ευκαιρίες αλλά μετά το 75' κλείσθηκε πίσω και οι Πορτογάλοι βρήκαν χώρους και το γκολ που έψαχναν για να ισοφαρίσουν σε 1-1.

Οι πράσινοι έτσι πέταξαν τους τρεις βαθμούς και την πρώτη νίκη στους ομίλους και ένα παιχνίδι που έπρεπε να τελειώσει 4-2 υπέρ του Παναθηναϊκού έληξε 1-1.

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου με μια ενδεκάδα με πάρα πολλές αλλαγές η οποία είναι ζήτημα αν είχε αγωνιστεί ποτέ ξανά μαζί είτε ακόμα και σε οικογενειακό διπλό. Ο Αναστασίου πλην των Σίλντενφελντ, Μέντες, Πέτριτς και Νάνο που άφησε εκτός αποστολής πριν το ματς άφησε και εκτός ενδεκάδας τους Μπεργκ, Ζέκα, Πράνιτς και Τριανταφυλλόπουλο.

Έτσι επέλεξε και παρέταξε τους πράσινους με οκτώ Έλληνες στο αρχικό σχήμα και συγκεκριμένα τον Στιλ κάτω από τα γκολπόστ. Τους Μπούρμπο. Ρισβάνη, Κουτρουμπή και Χουχούμη στην άμυνα, τους Λαγό, Δώνη, Μπούι, Ντίνα και Ατζαγκούν στην μεσαία γραμμή και μοναδικό προωθημένο τον Καρέλη. Με αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι των δυο ομάδων στην Πορτογαλία παρέταξε την ομάδα του και ο Ζοζέ Κουσέιρο.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε κάτω υπό καταρρακτώδη βροχή και σε ένα βαρύ τερέν καθώς η νεροποντή είχε πλήξει τον Αττικό ουρανό αρκετή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι δυο ομάδες στα πρώτα τριάντα λεπτά της αναμέτρησης να μην μπορούν να βγάλουν επικίνδυνες φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες και περισσότερο να προσπαθούν να συνηθίσουν τον αγωνιστικό χώρο αλλά και τα τερτίπια της μπάλας πάνω στον γλιστερό τερέν.

Μετά το πρώτο ημίωρο αρχικά η Εστορίλ και εν συνεχεία ο Παναθηναϊκός απείλησαν με τους Πορτογάλους να έχουν μια καλή στιγμή για γκολ με τον Αρτούρο στο 36' και τον Στιλ να διώχνει σωτήρια και το τριφύλλι να απαντάει με πέντε κλασικές ευκαιρίες με τους Καρέλη, Κουτρουμπή, Δώνη και Ντίνα και πιο χαρακτηριστική το δοκάρι του Καρέλη στο 45'.

 

Το καλό τριαντάλεπτο και η πτώση

Ο Παναθηναϊκός μπήκε το ίδιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε έχοντας ένα πολύ καλό τριαντάλεπτο να πετύχει ένα γκολ με τον Καρέλη στο 55' και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να τελειώσει το ματς με δεύτερο και τρίτο γκολ με τις ευκαιρίες που έχασε ο διεθνής επιθετικός.

Δεν τα κατάφερε όμως και έτσι οι Πορτογάλοι στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης βοηθούμενοι και από τις αλλαγές του Κουσέιρο βγήκαν μπροστά και έψαξαν το γκολ το οποίο ήρθε από μια αδράνεια των δυο στόπερ του τριφυλλιού. Λίγο έλειψε μάλιστα να φτάσουν και στην ανατροπή.

Στον Αναστασίου δεν βγήκαν οι αλλαγές που έκανε στο δεύτερο μέρος και ειδικά η αλλαγή του Ντίνα στοίχισε στους πράσινους καθώς ο Έλληνας άσος μέχρι εκείνο το σημείο ήταν αρκετά δραστήριος και συνεχής απειλή για την αντίπαλη άμυνα.

 

Γήπεδο: “Απόστολος Νικολαϊδης”

Διαιτητής: Χάραλντ Λέχνερ (Αυστρία)

Βοηθοί: Αντρέας Σταουντίνγκερ (Αυστρία), Μαξιμίλιαν Κόλμπιτς (Αυστρία)

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος (28' Τριανταφυλλόπουλος), Ρισβάνης, Κουτρουμπής, Χουχούμης, Λαγός, Δώνης, Μπούι, Ατζαγκούν (60' Πράνιτς), Ντίνας (67' Μπεργκ), Καρέλης.

Εστορίλ (Ζοζέ Κουσέιρο): Βάγκνερ, Ταβάρες, Αρτούρο (60' Κλέμπερ), Μάνο, Εσίτι, Καμπρέρα, Σέμπα, Κούτσα (67' Κλέμπερ), Ράφαελ, Νασιμέντο, Μπαμπάνκο (72' Αμάντο).

Κίτρινες: 4' Ρισβάνης, 27' Μπούρμπος, 78' Χουχούμης/14' Νασιμέντο

Γκολ: 55' Καρέλης/87' Κλέμπερ