Βαθμολογία

«Αν δεν βγάλουμε παίκτες, να κλείσουμε τις ακαδημίες»

Με ιδιαίτερο τρόπο μίλησε ο Ζοσέ Μουρίνιο για την λειτουργία που πρέπει να έχουν οι ακαδημίες της Τσέλσι, την ώρα που ετοιμάζεται να δώσει την ευκαιρία σε έναν 18χρονο να κάνει το ντεμπούτο του με τα μπλε στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Με τους Τζον Τέρι, Εντέν Αζάρ και Γουίλιαν να ξεκουράζονται ενόψει της συνέχειας της Πρέμιερ Λιγκ, ο Πορτογάλος κόουτς κάλεσε για το παιχνίδι κόντρα στην Σπόρτινγκ τον 18χρονο Ρούμπεν Λόφτους-Τσικ, ο οποίος βρίσκεται στις ακαδημίες των «μπλε» από τα οκτώ του χρόνια.

Για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, αλλά και γενικότερα την συνεισφορά που πρέπει να έχουν οι ακαδημίες στην πρώτη ομάδα, ο Μουρίνιο ανέφερε:

«Εάν τα παιδιά δεν δουλέψουν αρκετά ή εάν δεν είναι αρκετά καλά στο γήπεδο, με αποτέλεσμα μετά από έναν χρόνο να μην έχει κανένα από αυτά στην πρώτη ομάδα, υπάρχει πρόβλημα. Εάν δεν βγάλουμε παίκτες από τις ακαδημίες, καλύτερα να τις κλείσουμε. Καλύτερα να ξοδέψουμε σε μεταγραφές τα λεφτά που θα δίναμε σε αυτές.

Πρέπει να αποδείξουμε ότι δουλεύουν καλά και έχουν λόγο ύπαρξης. Αυτό γίνεται με σταθερό προπονητή στην πρώτη ομάδα, κάτι που σε αυτόν τον σύλλογο δεν έχει γίνει τα τελευταία δέκα χρόνια. Φανταστείτε να υπήρχε άλλος προπονητής με διαφορετικές ιδέες την επόμενη εβδομάδα. Κάποιο ταλέντο, ένα ταλέντο που μπορεί να φτάσει κάπου, ξαφνικά μπορεί να χαθεί και πρέπει να αρχίσεις και πάλι από την αρχή.

Τώρα προσπαθώ στον Ρούμπεν και σε κάθε Ρούμπεν να ενσωματώσει τις ιδέες μου στον τρόπο παιχνιδιού του. Το να βρίσκεται εδώ από τα οκτώ του και τώρα να έχει την ευκαιρία να παίξει στην πρώτη ομάδα, είναι όνειρο κάθε παιδιού. Είναι 18, Άγγλος εντελώς made in Τσέλσι. Μια θετική του εμφάνιση θα είναι ενθαρρυντική.

Στόχος των παιδιών πρέπει να είναι η δουλειά και όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή το ταλέντο τους θα βγει στην επιφάνεια. Αυτό είναι το μήνυμα».