Βαθμολογία

Αρχή του τέλους; Θα δείξει…

Η απόφαση του Γιούργκεν Κλοπ να αφήσει στον πάγκο τον Ρόμαν Βαϊντενφέλερ στο παιχνίδι της Ντόρτμουντ με τη Χοφενχάιμ, προκάλεσε ερωτηματικά. Μήπως ήρθε η αρχή του τέλους για τον αρχηγό; 

Είναι ο φύλακας-άγγελος της Ντόρτμουντ. Αυτός από τον οποίο αρχίζει και τελειώνει η ενδεκάδα… Ο Ρόμαν Βαϊντενφέλερ ανήκει στο δυναμικό της ομάδας της Βεστφαλίας από το 2002 και μέχρι σήμερα είναι βασικός και αναντικατάστατος με 407 συμμετοχές, εκ των οποίων οι 326 στη Μπουντεσλίγκα.

Η παρουσία της Μπορούσια στο φετινό πρωτάθλημα είναι τραγική, καθώς με οχτώ ήττες σε δεκατέσσερα ματς βρίσκεται στην δέκατη τέταρτη θέση της βαθμολογίας με 14 πόντους, όντας στο -22 (!) από την κορυφή και την πρωτοπόρο Μπάγερν Μονάχου. Το παθητικό στην άμυνα είναι 21 τέρματα και ευθύνη για κάποια από αυτά φέρει και ο 34χρονος τερματοφύλακας.

Στην προσπάθεια του να διορθώσει τα κακώς κείμενα, ο Γιούργκεν Κλοπ αποφάσισε να αφήσει στον πάγκο τον Βαϊντενφέλερ στο τελευταίο παιχνίδι με τη Χοφενχάιμ και να δώσει φανέλα βασικού στον Μιτς Λάνγκερακ. Η Μπορούσια κράτησε το μηδέν μόλις για τρίτη φορά στο πρωτάθλημα και έφτασε στην τέταρτη νίκη της με 1-0.

Η απόφαση του 47χρονου τεχνικού αντιμετωπίστηκε με… σκεπτικισμό από τα γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης, με την «Bild» να χαρακτηρίζει τον Βαϊντενφέλερ ως το μεγαλύτερο θύμα της κρίσης, που περνάει η ομάδα. Ο αθλητικός διευθυντής των Βεστφαλών, Μίκαελ Τσορκ απάντησε ότι η απόφαση αφορά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και δεν είναι μήνυμα για το υπόλοιπο της σεζόν, αλλά σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο εκ των αρχηγών της ομάδας δεν θα ξαναπαίξει μέχρι το τέλος του 2014.

Μέχρι τη χειμερινή διακοπή του πρωταθλήματος, η Ντόρτμουντ έχει να δώσει άλλα τρία παιχνίδια με Χέρτα Βερολίνου (εκτός), Βόλφσμπουργκ (εντός) και Βέρντερ Βρέμης (εκτός), συν το αυριανό (09/12) με την Άντερλεχτ (εντός) για το Champions League και ο Κλοπ σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τον 26χρονο Αυστραλό.

Σε πρώτη φάση, ο Βαϊντενφέλερ απέφυγε να κάνει κάποιο σχόλιο για την απόφαση του προπονητή του, αλλά είναι άγνωστο το πώς θα αντιδράσει αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Σύμφωνα με τα Μέσα Ενημέρωσης στη Γερμανία, ο 34χρονος αρχηγός φέρεται να είναι ενοχλημένος από το γεγονός ότι ο Κλοπ δεν του είπε προσωπικά την απόφασή του, αλλά έμαθε για την ενδεκάδα του συγκεκριμένου αγώνα μαζί με την υπόλοιπη ομάδα.

Το συμβόλαιό του λήγει τον Ιούνιο του 2016 και εκτιμάται ότι αν συνεχίσει να μην αγωνίζεται βασικός, δεν θα «πατήσει» πάνω σε αυτό, αλλά θα ζητήσει να αποχωρήσει από την ομάδα, με την οποία κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και ένα σούπερ καπ Γερμανίας. Μήπως ήρθε η αρχή του τέλους για τον αρχηγό; Το μέλλον θα δείξει…