Βαθμολογία

Ξεχάστε τη Στεάουα!

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Η Στεάουα Βουκουρεστίου παύει να είναι γνωστή με αυτό το όνομα και τα λοιπά διακριτικά της στοιχεία. Ομάδα-«φάντασμα» εμφανίστηκε στο χθεσινοβραδινό παιχνίδι.

Μια ομάδα με τεράστια ιστορία θα πάψει να υπάρχει όπως τη γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Η Στεάουα Βουκουρεστίου έχασε την περασμένη εβδομάδα τη δίκη από το ρουμανικό στρατό, που την κατήγγειλε για παράνομη οικειοποίηση πνευματικής ιδιοκτησίας, και βρέθηκε χωρίς όνομα, έμβλημα και χρώματα. Σημειώνεται πως η Στεάουα ήταν ομάδα που «γεννήθηκε» από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, αλλά το 1998 αυτονομήθηκε.

Χθες βράδυ, στον πρώτο αγώνα του συλλόγου μετά από την ιστορική αυτή απόφαση, το σοκ ήταν μεγάλο. Η Στεάουα εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο με κατακίτρινες φανέλες (αντί κόκκινες-μπλε), χωρίς έμβλημα και χωρίς… όνομα, αφού αυτό απουσίαζε από παντού, από τον φωτεινό πίνακα, μέχρι τις συνθέσεις που δόθηκαν στα ΜΜΕ, όπου αναγραφόταν ως «οικοδέσποινα» και τις φανέλες της ομάδας.

Η Στεάουα είναι υποχρεωμένη να αγωνίζεται σαν… «φάντασμα» μέχρι να έρθει σε κάποιας μορφής συμφωνία με το ρουμανικό στρατό για να χρησιμοποιεί το σήμα κατατεθέν του. Ειδάλλως, η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 1986 θα χρειαστεί να βρει νέο όνομα, νέο έμβλημα και νέα χρώματα.