Βαθμολογία

Έρχεται με αέρα η Γκινγκάμπ!

Με ανεβασμένη ψυχολογία θα έρθει η Γκινγκάμπ στην Τούμπα, όπου την Πέμπτη θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ σε έναν «τελικό» πρόκρισης στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Η ομάδα του Ζοσελίν Γκουβερνέκ επικράτησε εκτός έδρας 3-2 της Ρεμς, πανηγύρισε τη δεύτερη διαδοχική νίκη της στο γαλλικό πρωτάθλημα και ξέφυγε από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Η αντίπαλος του «Δικεφάλου» βρέθηκε να χάνει από γκολ του Σαρμπονιέ μόλις το 6ο λεπτό, αλλά ισοφάρισε στο 33΄ με τον Γιάκομπσεν και πήρε προβάδισμα στο 47΄ με τον Μαντάν. Οι γηπεδούχοι «απάντησαν» στο 68΄ με τον Ονιάνγκουε, αλλά στο 79΄ ο Μποβί διαμόρφωσε το τελικό 2-3.

Η σύνθεση της Γκινγκάμπ: Λεσλ, Λεβέκ, Σορμπόν, Ανγκουά, Γιάκομπσεν, Ματίς, Ντιαλό (23΄ λ.τρ. Σανκαρέ), Ζιρές, Γιαταμπαρέ, Μαντάν (81΄ Κερμπά), Μποβί

Στο τελευταίο λεπτό κατάφερε να λυγίσει η Λιόν την αντίσταση της Εβιάν και να πάρει τη σημαντική εκτός έδρας νίκη με 3-2, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του Championnat.

Πλέον η Λιόν βρίσκεται στην 3η θέση σε κοντινή απόσταση με τις Παρί Σεν Ζερμέν και Μαρσέιγ, που βρίσκονται στην 1η και 2η θέση της βαθμολογίας αντίστοιχα.