Βαθμολογία

ΕΠΣΛ: Αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής

Στη συνεδρίαση της 4 Δεκεμβρίου 2014

Συνεδρίασε χθες το βράδυ στα γραφεία της Ένωσης η Πειθαρχική Επιτροπή, με παρόντα και τα 3 μέλη της, τους δικηγόρους κ. κ. Μάριο Σπυράτο, Ευτυχία Καραχάλιου και Κων. Κουτσογιάννη, οι οποίοι αφού εξέτασαν τις παρατηρήσεις των διαιτητών στα φύλλα αγώνων που διεξήχθηκαν το Σαββατοκύριακο 29 – 30 Νοεμβρίου 2014, επέβαλαν τις παρακάτω αναφερόμενες ποινές:

ΠΟΙΝΕΣ ΣΕ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ – ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΟΜΑΔΩΝ

• Επιβάλλει την ποινή απαγόρευσης εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για 15 ημέρες (μέχρι την 20η Δεκεμβρίου 2014), στον παράγοντα της ομάδας Δόξας Βλαχογιαννίου, για τη συμπεριφορά του στον αγώνα με την Αστραπή Ν. Πολιτείας την 23/11/2014.
• Επιβάλλει την ποινή απαγόρευσης εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για 1 αγωνιστική, στον προπονητή της ομάδας Άγιος Θωμάς, γιατί στον αγώνα της ομάδας του με την Ανθούπολη (16/11/2014) αποβλήθηκε από τον διαιτητή για έντονη και συνεχιζόμενη διαμαρτυρία.
• Επιβάλλει την ποινή απαγόρευσης εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για 1 αγωνιστική, στον εκπρόσωπο της ομάδας Προοδευτική Βερδικούισας, γιατί στον αγώνα της ομάδας του με την Αναγέννηση Καλοχωρίου (29/11/2014) αποβλήθηκε από τον διαιτητή για έντονη και συνεχιζόμενη διαμαρτυρία.

ΠΟΙΝΕΣ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ

• Στην ομάδα Δόξα Βλαχογιαννίου επιβλήθηκε η ποινή της έγγραφης επίπληξης για τη συμπεριφορά παράγοντά της στον αγώνα της 23/11/2014 με αντίπαλο την ομάδα Αστραπή Νέας Πολιτείας.

ΜΗ ΤΕΛΕΣΗ ΑΓΩΝΑ

• Ο αγώνας Κεραυνός Δρυμού – Όλυμπος Ολυμπιάδας, που δεν έγινε την 30/11/2014, με υπαιτιότητα της φιλοξενούμενης ομάδας, που δεν προσήλθε στο γήπεδο, κατακυρώνεται υπέρ της γηπεδούχου με +3 βαθμούς και 3-0 τέρματα, ενώ από την φιλοξενούμενη αφαιρούνται 2 βαθμοί από τη βαθμολογία του τρέχοντος πρωταθλήματος και 2 βαθμοί από τη βαθμολογία του πρωταθλήματος που θα συμμετάσχει την αγωνιστική περίοδο 2015 – 2015. Επίσης της επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο 50 ευρώ.

ΠΟΙΝΕΣ ΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ

ΧΑΒΙΛΑΣ Χ., Ηρακλής Χάλκης, παρεμπόδιση προφανούς ευκαιρίας, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ
ΜΙΓΔΑΝΗΣ Δ., Φαλανιακός, παρεμπόδιση προφανούς ευκαιρίας, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ
ΤΣΙΤΟΥΡΤΖΗΣ Ν., Δαμασιακός, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ
ΤΖΑΛΑΜΠΥΡΑΣ Β., Δόξα Ομορφοχωρίου, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ
HYSA B., Λαρισαϊκός, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ
ΣΑΠΟΥΝΑΣ Β., Τοξότης Λάρισας, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ
ΚΟΥΤΣΙΜΑΝΗΣ Ε., Ιπποκράτης, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ
ΦΩΤΙΟΥ Σ., Ιπποκράτης, εξύβριση διαιτητή, 4 αγωνιστικές και 40 ευρώ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ Ν., Λύκοι Λάρισας, εξύβριση διαιτητή, 4 αγωνιστικές και 40 ευρώ
ΜΑΞΑΚΟΥΛΗΣ Α., Αστέρας Ν. Περιβολίου, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ
ΑΡΣΕΝΟΠΟΥΛΟΣ Ε., Ατρόμητος Βαμβακούς, εξύβριση αντιπάλου, 2 αγωνιστικές και 20 ευρώ
ΣΜΥΡΛΗΣ Α., Ποσειδών Λάρισας, βίαιο μαρκάρισμα, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

Διευκρινίζεται ότι οι παραπάνω αναφερόμενες ποινές που επιβάλλει η Πειθαρχική Επιτροπή, αφορούν παραπτώματα ποδοσφαιριστών που αποβλήθηκαν από τους διαιτητές στους αγώνες των περασμένων Σαββατοκύριακων και αυτών του Κυπέλλου της Τετάρτης. Στο ποινολόγιο των ποδοσφαιριστών, υπάρχει η πιθανότητα, ποινές ποδοσφαιριστών να αυξάνονται, λόγω υποτροπής τους στη διάρκεια της ποδοσφαιρικής περιόδου. Δεν θεωρούνται υπότροποι όσοι ποδοσφαιριστές έχουν τιμωρηθεί κατά το παρελθόν με ποινή 1 αγωνιστικής.

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ Β΄ ΚΑΙ Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ
ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΚΔΩΣΕΙ ΚΑΡΤΑ ΠΑΓΚΟΥ


Από την Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης ανακοινώνεται για ενημέρωση των σωματείων που αγωνίζονται στις Β΄ και Γ΄ τοπικές κατηγορίες, ότι θα πρέπει απαραίτητα να προσέλθουν στη Γραμματεία της ΕΠΣΛ και να εκδώσουν άμεσα κάρτα πάγκου, όπως προβλέπει η σχετική απόφαση του Δ.Σ. της Ένωσης. Για να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στα σωματεία να προσαρμοστούν στην παραπάνω υποχρέωσή τους, η Πειθαρχική Επιτροπή είχε δώσει «χρόνο προσαρμογής» από την έναρξη των πρωταθλημάτων μέχρι και το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ομάδα που θα αναγράφεται στις παρατηρήσεις του διαιτητή ότι δεν προσκόμισε, ως όφειλε, κάρτα πάγκου, θα τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο 50 ευρώ, το οποίο θα διπλασιάζεται σε κάθε υποτροπή.