Βαθμολογία

Βρέθηκε λύση για σύνδεση με Εγνατία!

Με πρωτοβουλία του τρικαλινού υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα δρομολογείται η ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ και του βορείου τμήματος του Ε65 που είχε μείνει ξεκρέμαστο.

Ο υπουργός συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργό Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκε η ένταξη του έργου του βορείου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Ε65 στον κατάλογο των μεγάλων έργων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Υποδομών - Μεταφορών , Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη.

Το βόρειο τμήμα του Ε65 θα συνδέει τα Τρίκαλα και την Καλαμπάκα με την Εγνατία οδό. Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι κατά την επανυποβολή του προγράμματος τις αμέσως επόμενες ημέρες, ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κώστας Σκρέκας θα συμπεριλάβει το τμήμα Τρίκαλα, Καλαμπάκα, Εγνατία στον κατάλογο των μεγάλων οδικών έργων της προγραμματικής περιόδου 2014 - 2020.Με αυτόν τον τρόπο ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας των Τρικάλων και ολόκληρης της Θεσσαλίας. Ο νέος οδικός άξονας θα συνδέει τη Νότια Ελλάδα, την Αθήνα και τη Δυτική Ελλάδα μέσω Τρικάλων και Καλαμπάκας.

Το έργο αναμένεται να δώσει νέα αναπτυξιακή πνοή σε ολόκληρη τη Θεσσαλία και ιδιαίτερα στον ορεινό όγκο των Τρικάλων, μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους με μεγάλες τουριστικές προοπτικές, καθώς θα συντομεύσει κατά πολύ το χρόνο και θα βελτιώσει σημαντικά την ασφάλεια της οδικής μετακίνησης από και προς την Πρωτεύουσα.

Ταυτόχρονα το έργο έχει διεθνή διάσταση, αφού με την ολοκλήρωσή του, ο Ε65, που περιλαμβάνεται στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα, θα συνδέει τη Νότια Ελλάδα, τη Δυτική Θεσσαλία και τη Δυτική Μακεδονία με την Αλβανία, τα Δυτικά Βαλκάνια και κατ' επέκταση την Κεντρική Ευρώπη.

Με τον τρόπο αυτό ο Ε65 εντάσσεται στο στρατηγικό σχεδιασμό της Κυβέρνησης και του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ώστε να ενισχυθεί περαιτέρω ο ρόλος της χώρας μας ως νότια πύλη εισόδου της Ευρώπης και διακομετακομιστικός κόμβος για την ευρύτερη περιοχή.