Βαθμολογία

Ποινικές διώξεις κατά της «εγκληµατικής οργάνωσης»

Μετά από δύο χρόνια δικαστικής έρευνας για την έκρηξη στον φούρνο του πρώην διαιτητή Πέτρου Kωνσταντινέα έπειτα από ανώνυµες καταγγελίες, καθώς και για τις καταγγελίες του πρώην αναπληρωτή προέδρου της Kεντρικής Eπιτροπής Διαιτησίας Xρήστου Σάββα για «στηµένους» πίνακες διαιτησίας, τον Aύγουστο του 2012, έφτασε η ώρα των διώξεων.

Μέχρι τώρα, έχουν καταθέσει ανωµοτί στον αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών συνολικά έντεκα άτοµα. O πρόεδρος της EΠO Γιώργος Σαρρής, ο β’ αντιπρόεδρος Γιάννης Παπακωνσταντίνου, το µέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Aριστείδης Σταθόπουλος, ο πρώην νοµικός σύµβουλος της EΠO Θόδωρος Kουρίδης, ο υπεύθυνος ανάπτυξης διαιτησίας Θανάσης Mπριάκος, το πρώην µέλος της KEΔ Γιώργος Δούρος, οι πρόεδροι του Oλυµπιακού και του Λεβαδειακού B. Mαρινάκης και Γ. Kοµπότης αντίστοιχα, και τρεις διαιτητές από τον πίνακα της Super League, οι Aµπάρκιολης, Kάµπαξης, Iωαννίδης.

Και οι έντεκα στην κατάθεσή τους στις 15 Σεπτεµβρίου µέσω υποµνηµάτων είχαν αρνηθεί τις κατηγορίες. H υπόθεση για όσους από τους κατηγορούµενους ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήµατος θα πάει σε ανακριτή.