Βαθμολογία

Αποκλεισμοί με Πανελλήνια ρεκόρ

Πανελλήνια ρεκόρ σημείωσαν οι  Απόστολος Χρήστου και Ανδρέας Βαζαίος, την πρώτη μέρα του 12ου Παγκόσμιου πρωταθλήματος 25άρας πισίνας που διεξάγεται στη Ντόχα.

Ο 18χρονος Χρήστου κολύμπησε τα 100μ ύπτιο σε χρόνο 52.17 καταρρίπτοντας το  πανελλήνιο ρεκόρ που κατείχε ο ίδιος με 52.93 από τον περασμένο Νοέμβρη σε διεθνές μίτινγκ κολύμβησης στο Ζάγκρεμπ. Η επίδοσή του αποτελεί ρεκόρ τόσο στην κατηγορία των ανδρών, όσο και των εφήβων.

Ο Χρήστου τερμάτισε συνολικά 24ος και δεν κατάφερε να προκριθεί στον απογευματινό ημιτελικό του αγωνίσματος.

Εξαιρετικό χρόνο έκανε και  ο Ανδρέας Βαζαίος στα 100μ πεταλούδα, τερματίζοντας σε 51.31, με την επίδοση του να αποτελεί  πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία των ανδρών.  Το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ κατέχει ο ίδιος από τον περασμένο Οκτώβριο όταν και είχε κολυμπήσει σε 51.72 σε διεθνές μίτινγκ στη Λεμεσό. Ο 20χρονος κολυμβητής κατετάγη 19ος συνολικά, μένοντας εκτός του απογευματινού ημιτελικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι,ο Βαζαίος, με το πέρασμα του στα 50μ (23.70), πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ και σε αυτή την απόσταση (προηγούμενο 23.72 του Φώτη Κολιόπουλου, από 13 Δεκεμβρίου 2009).

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Γέμελος, που συνοδεύει την ελληνική αποστολή σημείωσε: «Είναι μια πολύ καλή αρχή τόσο για το Χρήστου όσο και για τον Βαζαίο. Ο Απόστολος, στην πρώτη του συμμετοχή σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση στην κατηγορία των ανδρών έκανε εξαιρετική κούρσα. Υπάρχουν και άλλα αγωνίσματα όμως, θα παλέψουμε να βρεθούμε σε ημιτελικούς και τελικούς.  Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις και τους χρόνους που σημείωσαν τα παιδιά».