Βαθμολογία

«Μουρίνιο, ο τέλειος»

Ως τον τέλειο προπονητή χαρακτήρισε ο αμυντικός της Τσέλσι, Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς, τον Ζοσέ Μουρίνιο. 

Μπορεί να είναι εκνευριστικός και αντιπαθητικός για τους αντίπαλους ποδοσφαιριστές και προπονητές, αλλά ο Ζοσέ Μουρίνιο καταφέρνει να παίρνει τους ποδοσφαιριστές στην κάθε ομάδα που συνεργάζεται με το μέρος του. Όχι τυχαία οι περισσότεροι από αυτούς στάζουν «μέλι» για τον Πορτογάλο τεχνικό και ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς δεν μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.

Σε δηλώσεις του ο Σέρβος διεθνής αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για τον προπονητή του στην Τσέλσι, χαρακτηρίζοντας τον τέλειο: «Τον αποκαλούν “The Special One” αλλά μου αρέσει να τον λέω “The Perfect One”. Τα αποτελέσματά του μιλάνε για εκείνον. Νομίζω πως είναι ο πιο έξυπνος προπονητής».

Επίσης ο 30χρονος αμυντικός τόνισε πως είναι ιδανικός στη διαχείριση των προσωπικοτήτων στην ομάδα και εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος με τη μεταξύ τους συνεργασία: «Ξέρει τι θέλει και γνωρίζει πολύ καλά πότε να είναι πιο αυστηρός και πότε πιο χαλαρός. Ξέρει τι να απαιτήσει από την ομάδα και από τον καθένα ποδοσφαιριστή και πώς να χειριστεί τις δύσκολες καταστάσεις και να ηρεμήσει την ατμόσφαιρα. Είναι ευχαρίστηση και προνόμιο να δουλεύω μαζί του».

Έχοντας εμφανώς καλή διάθεση ο Ιβάνοβιτς χαρακτήρισε τον συμπαίκτη του, Εντέν Αζάρ ως τον «Μέσι της Τσέλσι», ενώ τόνισε πως η Τσέλσι δεν έχει επιτύχει ακόμα κάτι σπουδαίο τη φετινή χρονιά παρά το εντυπωσιακό της ξεκίνημα που την έχει φέρει στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ με διαφορά έξι βαθμών από τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά και στη φάση των 16 στο Champions League.

«Σε αυτό το σημείο είμαστε σε καλή θέση και σε πρωτάθλημα και σε Champions League, αλλά έχουμε πολύ δρόμο ακόμα για να κερδίσουμε και τις δυο διοργανώσεις».