Βαθμολογία

«Ποδαρικό» έκανε η εφαρμογή Uber Taxi

Καίτοι έχει δεχθεί έντονη επίθεση τόσο από το υπουργείο Μεταφορών, όσο και από το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), η αμερικανική εφαρμογή Uber Taxi ξεκινάει επισήμως στην Αθήνα από την Τρίτη.

Σε πρώτη φάση θα αναπτυχθεί μόνο εντός Λεκανοπεδίου και θα αφορά μόνο επαγγελματίες οδηγούς, προσπαθώντας έτσι να μετριάσει τις αντιδράσεις. Να σημειωθεί πως αυτό που έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε διάφορες χώρες είναι ότι η Uber Taxi χρησιμοποιεί ιδιωτικά αυτοκίνητα με οδηγούς που δεν διαθέτουν επαγγελματικό δίπλωμα. Η διαδικασία χρησιμοποίησης του Uber Taxi είναι απλή: μισθώνεται ένα ταξί μέσω εφαρμογής του smartphone και ο πελάτης έχει το όχημα της αρεσκείας του να τον περιμένει σε προκαθορισμένο ραντεβού.

Στο λεκανοπέδιο της Αττικής, το Uber Taxi έρχεται να προστεθεί στις Taxibeat και Taxiplon, τις πλατφόρμες που έχουν δημιουργήσει εδώ και μερικά χρόνια οι δύο ομώνυμες ελληνικές εταιρείες, επίσης για τη μίσθωση ταξί μέσα από το κινητό τηλέφωνο. «Παρόλο που πρόκειται για δύο όντως καλές υπηρεσίες, νομίζουμε πως το Uber Taxi διαθέτει ορισμένα χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει, όπως για παράδειγμα ότι δεν υποστηρίζει συναλλαγές με μετρητά. Εξάλλου, θεωρούμε πως ο ανταγωνισμός θα ωφελήσει και τους οδηγούς, από τη στιγμή που δεν υποχρεώνονται να χρησιμοποιούν μόνο τη δική μας υπηρεσία, αλλά και τους πελάτες, οι οποίοι αποκτούν μια επιπλέον επιλογή», είπε στην «Καθημερινή» ο Αλεξάντρ Ντρούλερς, υπεύθυνος για την επέκταση της Uber στις αγορές της δυτικής Ευρώπης.

Αν και το στέλεχος της Uber δεν θέλησε να αποκαλύψει πόσοι Έλληνες οδηγοί έχουν εγγραφεί έως σήμερα, πρόσθεσε ότι θα στελεχωθεί άμεσα το τοπικό γραφείο, το οποίο, μεταξύ άλλων, θα αναλάβει να αυξήσει τον διαθέσιμο στόλο. «Στόχος μας είναι ο χρήστης να επιβιβάζεται στο ταξί μέσα σε 2-3 λεπτά από τη στιγμή που θα το καλέσει», σημείωσε. Οπως είναι φυσικό, ένα σημαντικό ερώτημα είναι αν μετά το Uber Taxi θα ακολουθήσουν κι άλλες υπηρεσίες στη χώρα μας, και ιδιαίτερα το UberX. «Αυτή τη στιγμή στα πλάνα μας είναι αποκλειστικά το Uber Taxi, χωρίς βέβαια να μπορώ να προεξοφλήσω πως αυτό δεν θα γίνει ούτε στο μακρινό μέλλον», απάντησε χαρακτηριστικά.

Πηγή: iefimerida.gr