Βαθμολογία

Σουάρες: «Έχω χάσει το ένστικτό του σκόρερ»

Το ένστικτό του σκόρερ έχει χάσει ο Λουίς Σουάρες, γι’ αυτό δεν βρίσκει δίχτυα συχνά με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε. 

Ο Λουίς Σουάρες παραδέχθηκε με δηλώσεις του ότι έχει χάσει το ένστικτο του σκόρερ και τόνισε ότι γι’ αυτό δεν έχει βρει ακόμα τα πατήματά του στην Μπαρτσελόνα. Ο 27χρονος Ουρουγουανός, σε συνέντευξη που παραχώρησε, δήλωσε αισιόδοξος ότι τα γκολ θα έρθουν, ενώ τόνισε ότι δεν ανησυχεί για την επίθεση της ομάδας του, λόγω Μέσι και Νεϊμάρ.

«Ξέρω ότι ήρθα στην Μπαρτσελόνα για να σκοράρω, όμως δεν ανησυχώ. Νιώθω σημαντικός στην ομάδα παρά την έλλειψη γκολ. Ελπίζω να σκοράρω σύντομα. Πάντως η ομάδα έχει δύο φαινόμενα, τον Μέσι και τον Νεϊμάρ, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα στην επίθεση», ήταν τα λόγια του επιθετικού των «μπλαουγκράνα» που στη συνέχεια επισήμανε ότι έχει χάσει το ένστικτό του.

«Αυτό που μου συμβαίνει είναι ότι έχω χάσει το ένστικτό μου. Αντί να ενεργώ άμεσα σε μία καλή φάση, διστάζω και σκέφτομαι πολύ. Θα προσπαθήσω να το ανακτήσω», είπε ο πρώην παίκτης της Λίβερπουλ.

Ο Λουίς Σουάρες επέστρεψε στην αγωνιστική δράση στις 25 Οκτωβρίου, ύστερα από την τετράμηνο αποκλεισμό του από τα γήπεδο. Η τιμωρία του είχε επιβληθεί από τη FIFA επειδή είχε δαγκώσει τον Τζόρτζιο Κιελίνι στο παιχνίδι της Ουρουγουάης με την Ιταλία στο περασμένο Μουντιάλ. Αυτό ήταν και το τρίτο παρόμοιο περιστατικό για τον παίκτη της Μπαρτσελόνα, αφού είχαν προηγηθεί αυτά στον Ιβάνοβιτς το 2013 και στον Μπακάλ το 2010. Ο ίδιος όμως δήλωσε μετανιωμένος και ότι έχει αλλάξει.

«Ο χαρακτήρας στο γήπεδο δεν αλλάζει. Θα συνεχίσω να παλεύω για κάθε χαμένη μπάλα στο γήπεδο. Προσπαθώ όμως να τσακώνομαι λιγότερο με τους αντίπαλούς μου. Θα προσπαθήσω να κάνω φίλους και να αποφεύγω τους καβγάδες. Μετά από ό,τι μου συνέβη, πρέπει να προσέχω γιατί αλλιώς θα καταλήξω να κάνω κακό στον εαυτό μου», κατέληξε.

Ο Ουρουγουανός επιθετικός έχει αγωνιστεί έξι φορές φέτος με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα σε όλες τις διοργανώσεις σκοράροντας όμως μόλις μία φορά.