Βαθμολογία

Στοιχεία-σοκ για το ραντεβού θανάτου

Σοκαριστικές λεπτομέρειες για το ραντεβού θανάτου οπαδών της Ατλέτικο και της Λα Κορούνια έρχονται στην επιφάνεια. Η νεκροψία του οπαδού και η καθυστερημένη η παρέμβαση της αστυνομίας. 

Όσο περνούν οι ώρες, τόσο περισσότερα στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια για τα επεισόδια μεταξύ των οπαδών της Ατλέτικο και της Λα Κορούνια την Κυριακή, που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος. Και τα στοιχεία αυτά σοκάρουν…

Η νεκροψία στον 43χρονο Φρανθίσκο Χαβιέρ Ρομέρο Ταμποάδα (γνωστότερο και ως «Τζίμι»), τον δολοφονημένο οπαδό της Λα Κορούνια που είναι πατέρας ενός τετράχρονου παιδιού, έδειξε πως δέχτηκε χτύπημα από σιδερολοστό στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να του προκληθούν εγκεφαλικές κακώσεις και εσωτερική αιμορραγία.

Στις συμπλοκές υπήρξαν έντεκα σοβαροί τραυματισμοί, τρεις από μαχαιρώματα, άλλοι τρεις από χτυπήματα στο κρανίο, ένας με τραυματισμό στο πρόσωπο, τρεις με ελαφρές κακώσεις και ένας αστυνομικός υπέστη κάταγμα σε δάχτυλο του χεριού του.

Μέχρι το βράδυ της Κυριακής είχαν συλληφθεί 20 άτομα, έξι εκ των οποίων με ιστορικό σε επεισόδια, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί άλλοι 19 οπαδοί και οι έρευνες συνεχίζονται.

Κι όμως, ο απολογισμός θα μπορούσε να ήταν διαφορετικός, αν η αστυνομία επενέβαινε νωρίτερα. Σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ, οι αρχές έλαβαν τηλεφώνημα για τα επεισόδια στις 8:47 το πρωί της Κυριακής, αλλά η πρώτη εμφάνιση αστυνομίας στην περιοχή έγινε 23 λεπτά αργότερα, όταν ήδη πλέον ήταν πολύ αργά.