Βαθμολογία

Λουκέτο στους οργανωμένους θέλει η ισπανική λίγκα

Να βάλει λουκέτα στους συνδέσμους οργανωμένων οπαδών στην Ισπανία πρότεινε η λίγκα που είναι αποφασισμένη για δραστικά μέτρα μετά τη δολοφονία οπαδού σε επεισόδια την Κυριακή. 

Το μαχαίρι στο κόκκαλο είναι αποφασισμένη να φτάσει η ισπανική λίγκα για να εξαλείψει φαινόμενα βίας σαν κι αυτό που την Κυριακή στέρησε τη ζωή σε έναν άνθρωπο μετά από επεισόδια οπαδών της Ατλέτικο και της Λα Κορούνια.

Όπως έγινε γνωστό, η πρότασή της, στην οποία μάλιστα παρουσιάζεται κάθετη, είναι να κλείσει όλους τους συνδέσμους οργανωμένων οπαδών στην Ισπανία μέσα στους επόμενους 24 μήνες θεωρώντας πως από εκεί πηγάζει η βία στο ποδόσφαιρο της χώρας. «Τελειώστε τους!», ήταν η σαφής εντολή του προέδρου της LFP στην έκτακτη συνεδρίαση που έγινε τη Δευτέρα μετά τα τραγικά γεγονότα της Κυριακής.

Παράλληλα, πρόθεση της λίγκας είναι να καθιερώσει-στα πρότυπα της UEFA-ποινές που προβλέπουν να κλείνουν συγκεκριμένες θύρες στα γήπεδα, όταν από εκεί προκύπτει παραβατική συμπεριφορά των θεατών, ακόμη κι αν πρόκειται για ύβρεις.

Επίσης εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο απαγόρευσης των οργανωμένων μετακινήσεων οπαδών, προκειμένου να αποφεύγονται επικίνδυνες «συναντήσεις».