Βαθμολογία

Με υπογραφή του Αντρέα Πίρλο!

Το σπουδαίο κυριακάτικο ντέρμπι του Τορίνο φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Αντρέα Πίρλο! Ο Ιταλός μέσος με ένα εκπληκτικό γκολ κυριολεκτικά στο τελευταίο δευτερόλεπτο λύτρωσε την Γιουβέντους και της χάρισε σπουδαία νίκη (2-1). Το τοπικό ντέρμπι του Καμπιονάτο ήταν συναρπαστικό, με ένταση, πάθος και αναμφίβολα ένα φινάλε-θρίλερ που κανένας δεν είχε φανταστεί.

Η «Μεγάλη Κυρία» προηγήθηκε στο 15' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αρτούρο Βιντάλ, ωστόσο ο Πέρες απάντησε για τους φιλοξενούμενους ισοφαρίζοντας σε 1-1 και παγώνοντας το Γιουβέντους Στάντιουμ. Τα πράγματα, μάλιστα, ζόρισαν ακόμα περισσότερο για τους πρωταθλητές στο 78' όταν αποβλήθηκε ο Λιχτστάινερ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η λύση, όμως, δόθηκε από τον Πίρλο ο οποίος στο 93' με ξερό σουτ εκτός περιοζής νίκησε τον Ζιλέ και διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Στοράρι, Λιχτστάινερ, Μπονούτσι, Κιελίνι, Εβρά, Πίρλο, Μαρκίζιο (64' Ρομπέρτο Περέιρα), Πογκμπά, Βιντάλ, Τέβεζ (83' Ογκμπόνα), Γιορέντε (58' Μοράτα).

ΤΟΡΙΝΟ: Ζιλέ, Μπρούνο Πέρες, Μακσίμοβιτς, Γκλικ, Μορέτι, Νταρμιάν, Γκάτσι, Βίβες (53' Μπενάσι), Ελ Καντουρί (90'+2 Σάντσεζ Μίνιο), Κουαλιαρέλα (73' Λαρόντο), Αμαουρί.