Βαθμολογία

Με το ζόρι μεν, τρίποντο δε...

Μπορεί ο Ηρακλής Λάρισας να πιέστηκε αρκετά στα τελευταία λεπτά, αλλά κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του μαχητικού Κεραυνού Παραποτάμου με σκορ 2-1 στο γήπεδο της Νεάπολης. Η ομάδα του Κώστα Κολομητρούση εκμεταλλεύτηκε την υπεροχή που είχε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ενώ παράλληλα ήταν και τυχερή, καθώς δεν πλήρωσε την χαλαρότητα των τελευταίων λεπτών.

Η πρώτη πολύ μεγάλη φάση στο ματς δημιουργήθηκε στο 20ο λεπτό από πλευράς Παραποτάμου. Ο  εκτέλεσε ένα κόρνερ από αριστερά και ο Άρης Καπετάνιος έπιασε ένα ωραίο γυριστό σουτ, με τον Καλαμάτα να αποκρούει εντυπωσιακά σε νέο κόρνερ.

Ο Ηρακλής απάντησε στις ευκαιρίες στο 32' με ένα δυνατό συρτό σουτ εκτός περιοχής, το οποίο δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει ο Ζήκος.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους, οι οποίοι ευτύχισαν να προηγηθούν στο 53ο λεπτό με ψύχραιμο σουτ του Νάστα μέσα από την περιοχή, έπειτα από ωραία μεταβίβαση του Κόλλια από δεξιά.

Στο 61' η λαρισινή ομάδα έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ, όμως το σουτ του Κουρούμαλου από πολύ καλή θέση αποκρούστηκε από τον Ζήκο.

Ο Παραπόταμος διαμαρτυρήθηκε έντονα για μια περίπτωση πέναλτι στο 75', σε μαρκάρισμα που δέχθηκε ο Αβραμούλης μέσα στην περιοχή από το αμυντικό δίδυμο του Ηρακλή, με τον διαιτητή συνάντησης να δείχνει "παίζετε". Και ενώ οι παίκτες των φιλοξενούμενων διαμαρτύρονταν στον κ. Βλιώρα, στην αντεπίθεση η ομάδα του Κώστα Κολομητρούση πέτυχε και δεύτερο γκολ. Ο Κουρούμαλος έβγαλε ωραία σέντρα από αριστερά και ο Μπέης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο ο Κεραυνός ανέβηκε επιθετικά με την είσοδο του Αβραμούλη στον αγώνα, πήρε μέτρα στο γήπεδο και στο 85' μείωσε σε 2-1 με πλασέ του Καπετάνιου έπειτα από ωραία κεφαλιά - πάσα του Αβραμούλη.

Μέχρι εκεί ήταν όμως για τον Παραπόταμο, ενώ στο 88' ο Ζαφειρίου έχασε μοναδική ευκαιρία να τελειώσει το ματς, αφού βρέθηκε ολομόναχος στην καρδιά της περιοχής, όμως το σουτ που επιχείρησε έφυγε απελπιστικά άουτ.

Από εκεί και έπειτα δεν είχαμε κάτι το αξιόλογο και ο Ηρακλής πανηγύρισε την νίκη.

Ηρακλής Λάρισας (Κώστας Κολομητρούσης): Καλαμάτας, Κόλλιας, Γιαννακόπουλος, Πότσης, Ξαφάρας, Τσέλιγκας, Σάββας (46' Ντονούδης), Ζαφειρίου, Μπέης, Νάστας (80' Φιλίππου), Κουρούμαλος (80' Μούτσιος).

Κεραυνός Παραποτάμου (Ζήσης Ζιάγκας): Ζήκος, Ζυγοροδήμος, Γουγουλιάς (74' Αβραμούλης), Κολοβός, Καραούλης (30' λ.τ. Σερίφης (62' Σαΐτης)), Δαλακώνης, Παππάς, Τάκε, Κουκουτσέλος, Καπετάνιος, Καρανίκας.

Διαιτητές: Βλιώρας, Κοτούμπας Δ., Μακρής.

Αχιλλέας Ζαχαρούλης