Βαθμολογία

Άλλος ένας νεκρός στο Μαλί από Έμπολα

Ένας γιατρός που είχε προσβληθεί από τον ιό Έμπολα στο Μαλί υπέκυψε σήμερα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας, γεγονός που ανεβάζει σε πέντε τον αριθμό των ανθρώπων που πέθαναν αφού ήρθαν σε επαφή με έναν ιμάμη από τη Γουινέα, το δεύτερο θανατηφόρο κρούσμα της επιδημίας στο Μαλί.

Ο γιατρός αυτός ήταν μεταξύ των περίπου 300 ανθρώπων που βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση στο Μαλί, τελευταία χώρα που έχει πληγεί από την επιδημία μετά τον θάνατο στις 27 Οκτωβρίου του ιμάμη σε κλινική του Μπαμακό.

Προηγούμενος απολογισμός του υπουργείου Υγείας έκανε λόγο για 413 ανθρώπους υπό ιατρική παρακολούθηση. Όλοι συνδέονται με τον ιμάμη.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) διευκρίνισε σήμερα σε έκθεσή του ότι και οι πέντε θάνατοι από τον ιό Έμπολα, τρεις άμεσες και δύο έμμεσες μολύνσεις, συνδέονται με τον ιμάμη.

Πρόκειται για έναν νοσοκόμο και έναν γιατρό της κλινικής όπου νοσηλεύθηκε ο ιμάμης, έναν φίλο που πήγε να τον επισκεφθεί, μια γυναίκα που ήρθε σε επαφή με τον τελευταίο και τον γιο της γυναίκας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της υγειονομικής έρευνας που διεξήγαγε ο ΠΟΥ.

Οι νεκροί στο Μαλί από τον Έμπολα είναι συνολικά επτά, συνυπολογιζόμενου και του θανάτου ενός μικρού κοριτσιού στα τέλη του περασμένου μήνα.