Βαθμολογία

Από παίκτης… προπονητής ο Τζος Πάουελ

Μέλος του προπονητικού τιμ των Ρόκετς έγινε ο Τζος Πάουελ υπογράφοντας μονοετές συμβόλαιο.

Πήγε σαν παίκτης, αλλά θα συνεχίσει σαν προπονητής στους Ρόκετς ο Τζος Πάουελ. Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ/σέντερ, που τη σεζόν 2012/13 αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό, συμφώνησε να αναλάβει θέση στο προπονητικό τιμ της ομάδας του Χιούστον υπογράφοντας μονοετές συμβόλαιο.

«Μου πρόσφεραν αυτή τη δυνατότητα. Έψαχνα να βρω τι ήθελα να κάνω. Μετά είπα στον Κέβιν ΜακΧέιλ να το δοκιμάσω και να δούμε πού θα πάει. Το υπόλοιπο τιμ με βοηθά πολύ στην προσαρμογή μου και οι παίκτες μού επιτρέπουν να τους λέω ορισμένα πράγματα. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον. Πρέπει να στοχεύεις στο υψηλότερο σημείο. Με ό,τι ασχοληθώ πάντως, θέλω να δίνω τα πάντα», τόνισε ο 31χρονος άσος.

Φαίνεται πως αυτό είναι ουσιαστικά και το τέλος της καριέρας του λόγω και των γνωστών προβλημάτων που είχε στα γόνατα. Ο Πάουελ, που κατέκτησε δύο πρωταθλήματα με τους Λέικερς (2009, 2010), έπαιξε επτά σεζόν στο ΝΒΑ έχοντας 3,9 πόντους και 2,9 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, ενώ πέρασε επίσης από Ρωσία, Ιταλία, Κίνα, Πουέρτο Ρίκο και Φιλιππίνες.