Βαθμολογία

Οι 26 νέοι προορισμοί της Aegean

Tο νέο πρόγραμμα πτήσεων της Aegean, που περιλαμβάνει πολλούς νέους προορισμούς, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Παρουσία της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη, ο Ευτύχιος Βασιλάκης παρουσίασε το νέο πρόγραμμα, που περιέχει ένα δίκτυο 134 προορισμών -100 εξωτερικού και 34 εσωτερικού- σε 42 χώρες και την Ελλάδα, με 15.000.000 διαθέσιμες θέσεις, δύο εκατομμύρια περισσότερες από το 2014 και άλλες 250 προσλήψεις έως το καλοκαίρι του 2015 (ήδη έχουν γίνει 247, στον ένα χρόνο συγχώνευσης με την Olympic Αir).

Στους προορισμούς προστίθενται 10 νέες χώρες:

Ολλανδία

Μάλτα

Κουβέιτ

Φινλανδία

Σαουδική Αραβία

Εσθονία

Νορβηγία

Ιράν

Αρμενία

Κροατία

Επίσης, προστίθενται και 16 πόλεις του εξωτερικού σε χώρες που ήδη πετάει η εταιρεία:

Ελσίνκι

Τουλούζη

Ντοβίλ

Μετς

Νάπολη

Πίζα

Μάλτα

Άμστερνταμ

Κουβέιτ

Πάφος

Ριάντ

Ταλίν

Όσλο

Τεχεράνη

Ντουμπρόβνικ

Γερεβάν

Παράλληλα, αυξάνεται ο αριθμός των πτήσεων από και προς τις χώρες που αποτελούν πηγή τουρισμού, όπως Γαλλία, Γερμανία και Αγγλία.

Η αύξηση των πτήσεων θα είναι εντονότερη το 2015 από την κύρια βάση της Αθήνας και το Ηράκλειο, αλλά θα αφορά και τη δραστηριότητα και από τις άλλες έξι βάσεις της εταιρείας (Ρόδος, Κέρκυρα, Χανιά, Κως, Καλαμάτα & Λάρνακα).

Η κ. Κεφαλογιάννη χαρακτήρισε την Aegean «εθνικό μας αερομεταφορέα» και τόνισε ότι οι αερομεταφορές αποτελούν σημαντική παράμετρο της διεθνούς παρουσίας της χώρας. «Η παρουσία των εταιρειών αερομεταφορών στα αεροδρόμια, στα τουριστικά γραφεία, αποτελεί μέρος μιας περιεκτικής διαφήμισης με δυνατό μήνυμα», συμπλήρωσε η υπουργός.

Πηγή: iefimerida.gr