Βαθμολογία

Αυστηρό τελεσίγραφο τρόικας

Αυστηρό τελεσίγραφο 48 ωρών για να κλείσει τις τελευταίες εκρεμμότητες δίνει η τρόικα στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να επιστρέψει στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πηγές της Κομισιόν η τρόικα εκτιμά ότι η Αθήνα δεν έχει υλοποιήσει τις 19 δράσεις που τής έχουν ζητηθεί πέραν δύο τριών. Στο πλαίσιο αυτό, η τρόικα φέρεται να εκβιάζει την ελληνική πλευρά να κλείσει όλες τις εκκρεμμότητές της εντός των επομένων 48 ωρών διαφορετικά δεν πρόκειται να επιστρέψει.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη αναφέρθηκε στις διαροοές της Κομισιόν λέγοντας πως κάθε διαπραγμάτευση έχει τις δυσκολίες της. Σε ερώτηση για το πότε θα επιστρέψουν οι δανειστές η κυρία Βούλτεψη είπε πως «δεν είμαι σε θέση να σας δώσω ημερομηνία».

Στο στόχαστρο των τροϊκανών φέρονται να βρίσκονται τα κόκκινα δάνεια, ο ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ και οι αλλαγές στο ασφαλιστικό, με τις ομαδικές απολύσεις και την αλλαγή του νόμου για τις απεργίες, κοινώς οι κόκκινες γραμμές που έχει θέσει η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα για το ασφαλιστικό, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι θα υπάρξει μια συζήτηση η οποία θα αφορά διοικητικού χαρακτήρα θέματα και όχι μείωση συντάξεων ή ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, ενώ στο ζήτημα των ομαδικών απολύσεων πιθανότατα θα συζητηθεί ένα αρχικό πλαίσιο.

Στο θέμα του ΦΠΑ οι εκπρόσωποι των δανειστών επιμένουν σε μείωση του ΦΠΑ από το 23 στο 19%, αλλά και ταυτόχρονη αύξηση του ΦΠΑ που είναι στο 13 και πάλι στο 19%.

Ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης βρίσκεται από τις 14:30 στο γραφείο του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου τον οποίο και ενημερώνει σχετικά.

Πηγή: newpost.gr