Βαθμολογία

Πλεξίδας: «Η ΑΕΛ πωλείται με 360.000 ευρώ»

Το κεντρικό πρόσωπο των εξελίξεων στην ΠΑΕ ΑΕΛ τα τελευταία 24ώρα είναι ο Βαγγέλης Πλεξίδας. O ιδιοκτήτης της θεσσαλικής ομάδας μίλησε στο Contra.gr και πέρασε στην αντεπίθεση κατά των επικριτών του. Διαβάστε και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

Την Κυριακή πήρατε την πρωτοφανή απόφαση να κλείσετε την ΠΑΕ και τη Δευτέρα πήρατε την απόφασή σας πίσω...

"Κοιτάξτε, η εταιρία έχει ποδοσφαιριστές με συμβόλαια. Κάποιοι ζήτησαν να φύγω. Δεν μπορώ να φύγω και να μείνει η υπογραφή μου σε μία ομάδα που στοιχίζει 2,5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο".

Είπατε επίσης ότι πουλάτε. Πόσο πωλείται η ΑΕΛ;

"Δεν ζητάω τίποτα περισσότερο από τις 360.000 ευρώ του μετοχικού κεφαλαίου. Οποιος μου δώσει τα χρήματα σε μία σοβαρή προσφορά για την ομάδα, πουλάω.  Η ΑΕΛ σήμερα είναι πεντακάθαρη και δεν χρωστάει σε κανέναν. Είναι από τις ελάχιστες ελληνικές ομάδες χωρίς χρέη".

Θα βρεθεί επενδυτής;

Η πραγματικότητα λέει πάντως ότι πολύ δύσκολα θα βρεθεί επενδυτής, οι εποχές είναι δύσκολες, ξέρετε πως είναι ο χώρος.

Γιατί η πλειοψηφία του κόσμου είναι εναντίον σας και σας ασκεί κριτική;

Ε, όχι και πλειοψηφία. Υπάρχει κόσμος που στηρίζει την ΑΕΛ από το πρωί μέχρι το βράδυ και 150-200 δημιουργούν προβλήματα με την παραπληροφόρηση που κάνουν στην πόλη. Εδώ ο Καντώνιας έπαιρνε τίτλους και το ίδιος βράδυ έτρωξε ξύλο. Το αγαπώ την ομάδα μέχρι το πληρώνω για την ομάδα έχει, ξέρετε, μεγάλη διαφορά.

Τον Κωνσταντίνο Παναγόπουλο γιατί τον απομακρύνατε και μάλιστα μετά από νίκη;

Τον προπονητή τον έβριζε όλο το γήπεδο τη μία ημέρα και την επόμενη η διοίκηση τον απομάκρνυε ακούγοντας ουαιαστικά τον κόσμο. Και πάλι βρεθήκαμε στο στόχαστρο. Ακούστε, εμείς δεν ασχολούμαστε με δημοσιογράφους, η εταιρία που κατέχει την ομάδα είναι καθαρή και να ξέρετε ότι δεν φοβόμαστε κανέναν.

Αν, τελικά, δεν βρεθεί επενδυτής τι θα κάνετε;

Αυτό θα πρέπει να το απαντήσουν αυτοί που δεν έχουν λύσεις για τα προβλήματα της ομάδας. Οχι όμως τα δικά μας, δικά μας και τα δικά σου, πάλι δικά μας. Εκ του ασφαλούς κριτική μπορούν να κάνουν οι πάντες.