Βαθμολογία

«Ο Πλεξίδας θα φύγει, ακόμα κι αν πέσουμε ξανά στην Γ' Εθνική»

Ο πρόεδρος των «Monster», Γιώργος Γεωργίου, μιλάει αποκλειστικά στο gazzetta.gr για το θέμα με τον «Νέρωνα» Πλεξίδα, το... πιόνι Νεμπεγλέρα, την κόντρα με τους οργανωμένους και την επόμενη μέρα των «βυσσινί». 

Μία μαύρη σελίδα στην ιστορία της ΑΕΛ, μπήκε χτες το απόγευμα, όταν ο ισχυρός άνδρας των«βυσσινί» Βαγγέλης Πλεξίδας αποφάσισε να βάλει... λουκέτο στην ΠΑΕ! Ο αναβρασμός στην Λάρισα είναι τεράστιος, με τον πρόεδρο των «Monsters» να μιλάει αποκλειστικά στο gazzetta.gr για... όλους και για όλα! 

Ξετυλίγει το κουβάρι και πιάνει το νήμα από την αρχή, από την εμπλοκή του Πλεξίδα, τα πρώτα αρνητικά δείγματα, μέχρι και το τελικό... μπαμ! Ο ιδιοκτήτης αλα Νέρωνας, που όλα γύρο του καταστρέφονται, ο Νεμπεγλέρας που έχει γίνει πιόνι, ο Κυριακίδης που πλήρωσε τα σπασμένα, οι κάμερες στα αποδυτήρια και όλα όσα οδήγησαν την Λάρισα στο σήμερα. 

Πως ξεκίνησε όλη αυτή η κόντρα, πως φτάσαμε μέχρι εδώ; 

Μιλάμε για μία μεγάλη και πονεμένη ιστορία. Βρεθήκαμε στην Γ' Εθνική γιατί επιλέξαμε την αξιοπρέπεια, τον δύσκολο δρόμο. Γι' αυτό κόψαμε τότε και τον βήχα του Αρβανιτίδη, που σκεφτόταν την συγχώνευση με την Βέροια. 

Έπρεπε να βρεθεί μία λύση, να χτιστεί ένα σύνολο για να επιστρέψουμε. Το ελάχιστο ποσό που χρειαζόταν, ήταν 350.000 ευρώ για να μην έχουμε προβλήματα και να πάρουμε την άνοδο. Δεν υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον και μέσα από ψηφοφορία που έγινε, ο Πλεξίδας... κέρδισε και έγινε χορηγός για την σεζόν. Όλα αυτά, με υπόσχεση αλλά και όρο, πως τον επόμενο χρόνο που θα γίνει σύσταση νέας ΠΑΕ, θα έχει ένα προβάδισμα, όμως θα υπάρξει διαδικασία εκλογής για την επόμενη μέρα. 

Πότε... έσκασε το πρώτο πρόβλημα; 

Η κατάσταση εξελίχθηκε σταδιακά. Το πρώτο κρούσμα, ήταν πως αντιμετώπιζε την ομάδα, λες και ήταν το χωριό του. Με αστεία γεγονότα, όπως αφίσες στον δρόμο πριν τους αγώνες, με διορθώσεις στα εισιτήρια με μαρκαδοράκια. Γενικά, πράγματα που δεν αρμόζουν στο μέγεθος της Λάρισας. 

Ακολούθησαν πιο σοβαρά προβλήματα, με τον τρόπο που αντιμετώπιζε καταστάσεις. Απίστευτα πράγματα γινόντουσαν. Πήγαιναν παίκτες σε γιατρούς για εξετάσεις και τους έλεγα «φύγετε όπως είστε και μην πληρώσετε». 

Και όσο  περνούσε ο καιρός, τα πράγματα χειροτέρευαν. Αποκορύφωμα, το θέμα Κυριακίδη. Για να είμαι ειλικρινής, ούτε κι εγώ πιστεύω ότι απέδωσε τα αναμενόμενα μέσα στο γήπεδο, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Μπορείς να λύσεις την συνεργασία σου με τον παίκτη, χωρίς να... ξεφτιλίζεσαι. 

Τι έγινε δηλαδή; 

Του φέρθηκε σαν σκουπίδι. Λες και είναι ο τελευταίος. Του έκανε καψόνια, τον κατέβαζε από το πούλμαν στα φιλικά, τα οποία παρεμπίπτοντος έκλεινε ο ίδιος με δική του πρωτοβουλία και απαίτηση. Αυτές οι καταστάσεις δεν αρμόζουν στην ηθική μας. 

Και υπάρχει και κάτι ακόμα, το οποίο είναι ανεπίτρεπτο. Έβαλε τους παίκτες να υπογράψουν ανακοίνωση με το... έτσι θέλω, στην οποία κατηγορούσαν τον Κυριακίδη. Ένα παιδί που ήταν ήδη δύο μήνες εκτός ομάδας και έβαλε τους πρώην συμπαίκτες του να τον διασύρουν. Απίστευτα πράγματα.

Επίσης, εκείνο τον καιρό πήγε και επέβαλε δική του δίαιτα στην ομάδα και μέσα σε έναν μήνα, οι παίκτες είχαν... καεί. Είχαν κάψει μυικό ιστό και δε μπορούσαν να παίξουν. Μέχρι που τον έπιασε δικό του άνθρωπος και τον συνέτισε! 

Υπήρξαν θέματα και σχετικά με την εκκαθάριση; 

Ναι, ενώ εμείς περιμέναμε να έρθουν προτάσεις, η εκκαθάριση καθυστερούσε, κολλούσε συνέχεια και αυτό απέτρεπε όποιον ίσως ενδιαφερόταν. Έχουμε πολλές επιφυλάξεις για όλα αυτά. Ήταν μία κατάσταση που βόλευε και τον Πλεξίδα και τον Πηλαδάκη. Ήταν λάθος χειρισμοί μόνο; Κανένας δεν το ξέρει. 

Μέχρι που κάποια στιγμή, μας φώναξε να μας... εκβιάσει, ότι αν δεν του δώσουμε το «ΟΚ» να πάρει την ΠΑΕ, πριν καν έρθουν προτάσεις από άλλους ενδιαφερόμενους, θα αποχωρήσει. Είχε καταλάβει πως γίνεται ανεπιθύμητος με τις τακτικές του και προσπάθησε να εξασφαλιστεί. Βέβαια, μόλις εμείς του είπαμε «άμα θέλεις φύγε», μαζεύτηκε, είδε πως δε μπορεί να μας ελέγχει ή να μας εκβιάζει. 

Και τελικά, πως πήρε την ΠΑΕ, αφού είχαν προηγηθεί όλα αυτά; 

Ήταν η... μεγάλη βραδιά. Η συνεδρίαση του Ερασιτέχνη τον Μάιο, που κράτησε 9 ώρες. Επειδή πολλά μέλη του συνδέσμου, ήμαστε και μέλη στον Ερασιτέχνη, είχαμε πάρει τότε μία απόφαση. 

Εμείς δεν ψηφίσαμε, ούτε καν λευκό, γιατίδε θέλαμε ούτε να επηρεάσουμε, ούτε να δώσουμε... γραμμή. Έτσι, δηλώσαμε επίσημα πως δεν εγκρίνουμε κανέναν από τους δύο υποψήφιους, τον \|Πλεξίδα και τον Ισπανό που είχε παρουσιαστεί και πως αφήνουμε τους υπόλοιπους να πράξουν κατά βούληση. 

Έτσι, λοιπόν, βγήκε ο Πλεξίδας. Αξίζει, μάλιστα, να αναφερθούμε και σε ένα γεγονός που ακολούθησε. Μία... σύμπτωση. Λίγες ημέρας μετά από αυτή την εξέλιξη, ολοκληρώθηκε με ταχύτατες διαδικασίες η εκκαθάριση. Και ο καθένας, ας βγάλει τα συμπεράσματά του. 

Κι έτσι ξεκινάει η νέα ΠΑΕ. Μετά, τι ακολούθησε; 

Ξεκίνησε μόνος του τον σχεδιασμό, έβαλε κάποια λεφτά για να πάρει έμπειρους παίκτες, που θα ανέβαζαν υποτίθεται την ομάδα στην Α' Εθνική. Χωρίς όμως να έχει προπονητή για να φτιάξει το πλάνο.  Αυθαίρετα, με την βοήθεια του Νίκου Γαλανακόπουλου όπως μου έχουν πει άνθρωποι που είναι... κοντά στον Πλεξίδα. 

Έφερε τον Βοσνιάδη, όμως μετά το... στραπάτσο με τον βόλο τον έδιωξε. Μετά ακολούθησε ο Παναγόπουλος, που είχε φύγει με άσχημο τρόπο και δεν είχε καλές σχέσεις με Πλεξίδα, όμως καταδέχτηκε να επιστρέψει. Πήγε μια χαρά, αλλά κι αυτόν τον έδιωξε! 

Στην διοίκηση άλλοι έρχονταν, άλλοι έφευγαν, με τους γιατρούς τα ίδια. Είχε προκύψει και το αλαλούμ με τις κάμερες, παρακολουθούσε τους παίκτες ακόμα και στα αποδυτήρια την ώρα που γδυνόντουσαν, δηλαδή πράγματα αφύσικα. Δεν άφηνε τους παίκτες να μιλούν στον κόσμο, όπως μας είπαν οι ίδιοι στα “επεισόδιο” στο ξενοδοχείο. «Μας το έχει απαγορεύσει», το παραδέχτηκαν.

Φτάσαμε σε ένα σημείο που είπαμε, δεν πάει άλλο. Αυτό το πράγμα δεν είναι ΑΕΛ, δεν μας αντιπροσωπεύει. Φτάσαμε να έχουμε σοβαρές επιφυλάξεις για την ηθική αυτού του ανθρώπου. Οι διαδικασίες που ακολουθούσε ήταν τουλάχιστον περίεργες. 

Και σε αυτό το σημείο, τι γίνεται; 

Δύο δρόμοι υπήρχαν. Να συμβιβαστούμε με όλο αυτό ή να βάλουμε ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση. Δε μπορούσαμε να αλλοιώσουμε το DNA μας, το χαρακτήρα μας. Κι έτσι, καταλήξαμε στην μετωπική σύγκρουση. 

Και κάτι ακόμα, το οποίο δεν πρέπει να παραλείψουμε, θέλουμε να το ξέρει ο κόσμος. Θεωρούμε πως έχει τεράστια ευθύνη και ο Νεμπεγλέρας. Αυτός που κατάληξε να είναι... πιόνι του Πλεξίδα, να λειτουργεί με υποδείξεις. Στο αγωνιστικό κομμάτι, είναι ο βασικός υπαίτιος. 

Είχαμε από αυτόν άλλες απαιτήσεις, είναι αρχηγός, ο μεγαλύτερος σε ηλικία, τεράστιο μέγεθος, ξεκίνησε από εδώ και πάνω από όλα, είναι οικονομικά ανεξάρτητος, με δική του επιχείρηση στην Λάρισα. 

Είναι αυτός που θα μπορούσε να έχει αντιδράσει, είχε την ευθύνη να το κάνει. Θέλουμε να αποχωρήσει από την ομάδα, μαζί με τον Πλεξίδα. Του είχαμε όλοι μεγάλη εκτίμηση, περιμέναμε να βγει μπροστά στα δύσκολα και αυτός έγινε συνεργός.  Δε στάθηκε, όμως στο ύψος των περιστάσεων, όπως είχε κάνει στο παρελθόν, που βοήθησε αρκετά. 

Που αλλού καταλογίζεται ευθύνες για την κατάσταση αυτή; 

Μέσα στους... εμπλεκόμενους είναι και ο Νίκος Μπαλατσούας, που έχει διατελέσει πρόεδρος του Ερασιτέχνη, όμως έχει φτάσει να είναι το δεξί χέρι του Πλεξίδα και να λειτουργεί μόνος του την ΠΑΕ. Βγήκε, μάλιστα, να μαζέψει τις ενέργειες του «αφεντικού» και να πει πως τα γραφεία έκλεισαν για την ασφάλεια των παικτών και των υπαλλήλων. Πράγματα ανυπόστατα, λες και απείλησε κανένας τους εργαζομένους. 

Και τώρα τι γίνεται; 

Καταρχάς, εμείς πρέπει να ξεκαθαρίσουμε την θέση μας. Και αυτό, είναι μήνυμα και για όσους σκεφτούν να εμπλακούν στην επόμενη ημέρα της ομάδας. Γιατί αυτή έρχεται, δε θα μπλοκάρει την ΑΕΛ κανένας Πλεξίδας. Εμείς είμαστε έτοιμοι να κάνουμε υπομονή, αρκεί να χτίσουμε κάτι αξιόλογο, με δουλειά και πάντα πάνω στην ηθική και την νοοτροπία που μας αρμόζει. Θέλουμε υγιείς βάσεις κι ας περάσουν κάποια χρόνια για να ανέβουμε στα... μεγάλα σαλόνια. 

Πως θα ενεργήσετε όμως; Ποιες είναι οι κινήσεις σας;

Θα καλέσουμε όλο τον κόσμο σε συστράτευση. Όλους αυτούς που έβλεπαν η κατάλαβαν έστω και τώρα, πως αυτός ο άνθρωπος είναι ακατάλληλος και επικίνδυνος, όχι μόνο για εμάς, αλλά και γενικά για το ποδόσφαιρο. 

Επίσης, θα γίνει άμεσα συνάντηση με τον αδερφό του, τον Σωτήρη Πλεξίδα, ο οποίος είναι αυτός που... φαίνεται. Ο Βαγγέλης Πλεξίδας, για όσους δε το γνωρίζουν, δεν έχει δικαίωμα να εμπλέκεται  και να υπογράφει, αφού υπάρχει καταδικαστική απόφαση. Θα ζητήσουμε, λοιπόν, εξηγήσεις, από τον άνθρωπο που έχει και νομικές ευθύνες, ίσως αυτός να δώσει την λύση. 

Σας προβληματίζει το γεγονός ότι η ΑΕΛ και το προπονητικό κέντρο ανήκουν στην οικογένεια Πλεξίδα; 

Όχι, ξεκάθαρα! Τι θα κάνει δηλαδή ο Πλεξίδας, θα παριστάνει μόνος του τον Νέρωνα; Θα καταστρέφονται όλα γύρο του και αυτός θα το παίζει ιδιοκτήτης της Λάρισας; Αν χρειαστεί, θα περιμένουμε να πέσουμε στην Γ' Εθνική και πάλι και τότε θα αναλάβουμε. 

Οι εκβιασμοί του είναι ανυπόστατοι και γελοίοι. Είναι ένας άνθρωπος κομπλεξικός. Με αυτόν στο τιμόνι, σε λίγο καιρό κανένας παίκτης ή προπονητής δε θα δεχόταν να έρθει στην ομάδα. Τον έμαθαν όλοι πια... 

Και τέλος, περιμένουμε από τους παίκτες να μιλήσουν. Ξέρουμε πως τους έχουν καταπιέσει, όλα τα ξέρουμε. Εμείς θα είμαστε δίπλα τους, πρέπει να καταγγείλουν όσα πέρασαν και όσα είδαν, να αλλάξουμε σελίδα και να προχωρήσουμε.