Βαθμολογία

«Μαύρη» σελίδα για την Εθνική Ελλάδος!

Την πιο «μαύρη» σελίδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου έγραψε απόψε η Εθνική ομάδα, που ηττήθηκε στο «Γ. Καραϊσκάκης» από τα Νησιά Φερόε με 1-0 για την 4η αγωνιστική στον 6ο προκριματικό όμιλο του Euro 2016.

Εκτός της ελαχιστοποίησης των ελπίδων για πρόκριση στα τελικά της Γαλλίας, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επέστρεψε απόψε στα «πέτρινα χρόνια» του με μια επονείδιστη ήττα, απέναντι σε ένα από τα (θεωρητικά) ασθενέστερα συγκροτήματα της Ευρώπης. Παίκτες αργοί στην κίνηση και στη σκέψη, ράθυμοι, χωρίς πάθος και κίνηση, με «μηδέν» φαντασία και χωρίς προσωπικότητα επέτρεψαν στους μαχητικότατους φιλοξενούμενους να κάνουν αναμφίβολα το παιχνίδι της ζωής τους σε εκτός έδρας αγώνα.

Η Ελλάδα είναι έκτη και τελευταία στον όμιλό της, έχοντας χάσει τρεις συνεχείς αγώνες στην έδρα της (Ρουμανία, Βόρεια Ιρλανδία, Νησιά Φερόε). Οι μεγάλες ευκαιρίες στα 45 λεπτά του πρώτου μέρους ανήκαν στα Νησιά Φερόε, με τον Μπράντουρ Όλσεν να «σημαδεύει» το δοκάρι του Καρνέζη με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 17΄, τον τερματοφύλακα της Ουντινέζε να κάνει σπουδαία απόκρουση στην κεφαλιά του Μπεντζάμινσεν (44΄) και τον Καρνέζη να είναι ξανά εκείνος που κράτησε το «μηδέν» στο τετ α τετ με τον Έντμουντσον, στις καθυστερήσεις.

Η Εθνική του Ρανιέρι είχε να επιδείξει την κεφαλιά-άουτ του Κονέ στο 14΄ σε εκτέλεση κόρνερ και το άστοχο σουτ του Χριστοδουλόπουλου από πολύ καλή θέση, στο 38ο λεπτό. Στο 61ο λεπτό ο Έντμουντσον «ξεχασμένος» στην καρδιά της ελληνικής άμυνας νίκησε αυτή τη φορά τον Καρνέζη σημειώνοντας το τρίτο γκολ του σε 31 εμφανίσεις, αφού προηγουμένως ο Βάντχαμαρ είχε «ρεζιλέψει» με την ντρίμπλα του τον πολύ κακό στο ντεμπούτο του στην Εθνική, Καράμπελα.

Η Ελλάδα είχε τεράστια ευκαιρία για να φέρει το παιχνίδια στα «ίσα» και να διαχειριστεί το χρόνο που απέμενε αλλά τη σπατάλησε φθηνά ο Κονέ στο 69΄, όταν από τα δύο μέτρα πέταξε την μπάλα πάνω από το δοκάρι στην πρώτη μεγάλη στιγμή της Εθνικής στο παιχνίδι.

Στο 74΄ το πολύ καλό σουτ του ίδιου άγγιξε το οριζόντιο δοκάρι φεύγοντας άουτ, με τον παίκτη της Ουντινέζε να στέκεται εκ νέου άτυχος στο 89΄, όταν η προσπάθεια που θα μετρίαζε τις εντυπώσεις και θα έσωζε ένα βαθμό κατέληξε στο δοκάρι του Νίλσεν. Υπάρχει ξεκάθαρα και θέμα Ρανιέρι, με τον Ιταλό τεχνικό να βρίσκεται «προ των πυλών.

ΕΛΛΑΔΑ (Κλάουντιο Ρανιέρι): Καρνέζης, Τοροσίδης, Καράμπελας (78΄ Μάνταλος), Mόρας, Μανωλάς, Μανιάτης, Σάμαρης, Κονέ, Γκέκας (46΄ Αθανασιάδης), Καρέλης (62΄ Μαυρίας), Χριστοδουλόπουλος.

ΝΗΣΙΑ ΦΕΡΟΕ (Λαρς Όλσεν): Νίλσεν, Νες, Ντάβιντσεν, Γκρέγκερσεν, Νάτεσταντ, Χάνσον, Μπεντζάμινσεν, Όλσεν (88΄ Άντρασον), Χολστ (75΄ Γιουστίνουνσεν), Έντμουνσον (85΄ Φέρο), Βάτνχαμαρ.