Βαθμολογία

Δικαστικά ο Δήμος Τυρνάβου για τα Δένδρα

Με κατά πλειοψηφία απόφαση το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Τυρνάβου άναψε το πράσινο φως για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ενεργοποίησης της διαλυτικής αίρεσης για το γήπεδο των Δένδρων που σήμερα χρησιμοποιεί η ποδοσφαιρική ομάδα της ΠΑΕ ΑΕΛ για τις προπονήσεις της. Αυτό σημαίνει ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να γίνει και πάλι η έκταση περιουσιακό στοιχείο του δήμου Τυρνάβου.

Το δημοτικό συμβούλιο στη χθεσινή του συνεδρίαση υιοθέτησε την γνωμοδότηση του νομικού κ. Χρ. Γούλα στον οποίο ανατέθηκε η διερεύνηση της υπόθεσης και η οποία αφού ανέλυσε το ιστορικό της υπόθεσης κατέληξε στην εξής γνωμοδότηση:

Επειδή δεν εκπληρώθηκαν οι όροι της διαλυτικής αίρεσης περί κατασκευής σταδίου προβλεπόμενων διεθνών προδιαγραφών και διαστάσεων, ούτε και κατάστημα κάτω από τις κερκίδες το οποίο θα έπρεπε να παραχωρηθεί στο δήμο Τυρνάβου άνευ ανταλλάγματος, κύριος της έκτασης είναι πλέον ο δήμος Τυρνάβου, αφού από τον Μάρτιο του 2000 επανήλθε η έκταση αυτοδίκαια στην κυριότητα του δήμου.

Ο νομικός σύμβουλος του δήμου κ. Γούλας, αφού τονίζει ότι απομένει για το τυπικό μέρος της ανατροπής των αποτελεσμάτων της αγοραπωλησίας η σύνταξη σχετικής πράξης και μεταγραφής στα βιβλία μεταγραφών του Υποθηκοφυλακείου, επισημαίνει ότι αν η ΑΕΛ (La Farm) εξακολουθήσει να αμφισβητεί την πλήρωση της διαλυτικής αίρεσης να ασκηθεί άμεσα αναγνωριστική αγωγή εναντίον της ώστε να επιβεβαιωθεί και δικαστικά η πλήρωση της αίρεσης και η έλλειψη δικαιωμάτων της ΠΑΕ (La Farm) επί του ακινήτου.

Τέλος ο κ. Γούλας σημείωσε ότι η αίτηση του κ. Τσακμακίδη ως αντιπροέδρου της ΠΑΕ – ΑΕΛ 1964 κρίνεται απαράδεκτη λόγω έλλειψης νομιμοποίησης αφού η ΠΑΕ ΑΕΛ, τελεί υπό εκκαθάριση από 31 – 1 – 2014 και έκτοτε εκπροσωπείται νόμιμα από τους εκκαθαριστές.

Υπέρ της υιοθέτησης της γνωμοδότησης του κ. Γούλα τάχθηκαν όλες οι παρατάξεις εκτός της παράταξης “Δράση Πολιτών” του κ. Ροντούλη, που ζήτησε να εξεταστούν άλλοι τρόποι πέραν της δικαστικής οδού, ενώ ο δήμαρχος στην εισήγησή του ξεκαθάρισε ότι το γήπεδο θα παραχωρηθεί στην ερασιτεχνική ΑΕΛ μόλις ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες.

Πηγή: paidis.com