Βαθμολογία

«Αποφασιστικότητα, πάθος, θέληση, αγωνιστικότητα»

Δυο παίκτες εκπροσώπησαν τους διεθνείς στην συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τα Νησιά Φερόε. Ο λόγος για τους Αβραάμ Παπαδόπουλο και Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, που έδωσαν το στίγμα για την μάχη της Παρασκευής (14/11) στο γήπεδο Καραϊσκάκη για την 4η αγωνιστική των προκριματικών του EURO 2016.

Αμφότεροι τόνισαν ότι το ματς είναι δίχως αύριο και πρέπει πάση θυσία να έρθει το τρίποντο, ώστε να ελπίζει η Ελλάδα σε πρόκριση στην τελική φάση στα γήπεδα της Γαλλίας. Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:

Για το παιχνίδι με τα Νησιά Φερόε, ο Αβραάμ σχολίασε: "Το ξεκίνημα που έχουνε κάνει δεν είναι το ιδανικότερο. Έχουμε δείξει τα προηγούμενα χρόνια πως μπορούμε να πάμε ψηλά. Από το επόμενο ματς και σε όλα που ακολουθούν οφείλουμε να δείξουμε το πραγματικό πρόσωπο".

Ο Χριστοδουλόπουλος, είπε με τη σειρά του: "Έχουμε ένα πρόγραμμα που πρέπει να βγάλουμε μόνο με νίκες. Στο παρελθόν τα έχουμε καταφέρει, ήρθε η ώρα να κάνουμε αυτό που πρέπει σαν ομάδα".

Για το αν είναι κριτήριο για μια αλλαγή το ματς με τον πιο αδύναμο αντίπαλο του γκρουπ, ο Λάζαρος είπε: "Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο. Τακτικά υπάρχει πειθαρχία στα Ν. Φερόε. Δεν θα είναι εύκολο το ματς, αλλά μια νίκη θα δώσει το έναυσμα για καλύτερη συνέχεια".

Ο Παπαδόπουλος, σχολίασε για το συγκεκριμένο: "Αποφασιστικότητα, πάθος, θέληση, αγωνιστικότητα, αυτό οφείλουμε να δείξουμε σε αυτό το παιχνίδι".

Για την επιδημία τραυματισμών και τα πολλά νέα πρόσωπα, ο διεθνής μεσοεπιθετικός τόνισε: "Υπάρχουν τραυματισμοί αλλά τι να κάνουμε; Είναι μέσα στο ποδόσφαιρο αυτά. Μακάρι να τους είχαμε όλους μαζί μας. Είναι ατυχία και ελπίζουμε να μην το αντιμετωπίσουμε ξανά στο μέλλον".

Ο Αβραάμ απάντησε και για το αν δυσκολεύει στο να βρει η ομάδα ρυθμό: "Μας επηρεάζει σε ένα βαθμό (σ.σ. οι τραυματισμοί) αλλά δεν αποτελεί δικαιολογία. Όποιος καλείται στην Εθνική οφείλει να δίνει το 100%".

Για τους στόχους της Εθνικής, ο Λάζαρος δήλωσε: "Σε κάθε ματς πάμε για τη νίκη. Μόνο αυτό μπορούμε να κάνουμε σε ότι κατάσταση και αν βρισκόμαστε".

Ο Αβραάμ σχολίασε με τη σειρά του: "Είναι παιχνίδι χωρίς αύριο και κρύβει παγίδες. Ο καθένας θα προετοιμάσει τον εαυτό του όσο καλύτερα μπορεί γιατί χρειαζόμαστε τους 3 πόντους".

Για το αν θα δούμε κάτι καινούργιο σε αυτό το ματς, ο Χριστοδουλόπουλος τόνισε: "Είμαστε σε ένα σημείο που δεν υπάρχει γυρισμός. Πρέπει να παρουσιαστούμε όπως πρέπει. Αν θέλουμε να βρεθούμε στα τελικά της διοργάνωσης, πρέπει να το δείξουμε τώρα".

Η άποψη του Έλληνα αμυντικού ήταν η εξής: "Τα συστήματα είναι για τον προπονητή. Εμείς με όποιον και να παίζουμε πρέπει να παρουσιάζουμε θέληση και αποφασιστικότητα. Όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν".

Για τον προπονητή και τη φιλοσοφία που θέλει να περάσει, ο Αβραάμ απάντησε: "Ο προπονητής δεν μπορεί να επιβάλλει σε κάποιον να παίζει με πάθος. Ή το έχεις ή δεν το έχεις. Μας επηρέασαν τα άσχημα αποτελέσματα. Έχουν γίνει αλλαγές, με πολλά νέα παιδιά και αυτό είναι θετικό. Η φιλοσοφία όμως θα πρέπει να μείνει η ίδια. Δεν μπορούμε ξαφνικά να κερδίζουμε 4 και 5-0. Στα στοιχεία που μας πήγαν στις προηγούμενες διοργανώσεις, εκεί πρέπει να βασιστούμε. Να έχουμε πάθος, θέληση και επιμονή".

Ο Λάζαρος αρκέστηκε στο εξής: "Δεν έχω κάτι να προσθέσω, συμφωνώ 100% με τον Αβραάμ".