Βαθμολογία

Καψιώχας και δεύτερη θέση για την Αστραπή!

Χάρη σε ένα τέρμα του Καψιώχα από το πρώτο ημίχρονο, η Αστραπή Νέας Πολιτείας έκαμψε την αντίσταση του αξιόμαχου Φαλανιακού με σκορ 1-0 στην έδρα της και έπιασε έτσι στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας τον Ηρακλή Χάλκης, που έχασε βαθμούς με αντίπαλο τον ΠΑΟΛ Αβέρωφ. Με δέκα παίκτες αγωνίστηκαν στο τελευταίο μισάωρο οι γηπεδούχοι, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν και χαμένο πέναλτι. Κορυφαίοι οι Καψιώχας,Μπρέλλας και Αποστόλου για τους "πορτοκαλί".

Η Αστραπή ήταν αυτή που είχε την πρώτη μεγάλη στιγμή στο ματς στο 13'. Ο Αποστόλου έκανε ωραία κούρσα και γύρισμα από αριστερά, όμως ο Καψιώχας που έκανε την προβολή δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα προ κενής εστίας.

Νέα μεγάλη ευκαιρία για τους "πορτοκαλί" στο 23', με τον Αποστόλου να κάνει ωραίο σλάλομ και να βγαίνει τετ-α-τετ, όμως την τελευταία στιγμή άνοιξε την μπάλα δίνοντας την ευκαιρία στον Πουτσιάκα να βγει και να μπλοκάρει.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν για άλλη μια φορά κοντά στο γκολ στο 26'. Ο Γαρουφαλιάς επιχείρησε μια σέντρα από δεξιά, ο Αποστόλου έκανε κεφαλιά πάσα από το δεύτερο δοκάρι και ο Αρσένης που έπιασε την δεύτερη κεφαλιά από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Ακολούθησαν δύο μεγάλες στιγμές για τον Φαλανιακό. Αρχικά, στο 28' ο Μπρέλλας πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση σε μακρινό σουτ του Χριστιανίδη, διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ με την βοήθεια και του δοκαριού.

Ενώ στο 30' οι φιλοξενούμενοι απείλησαν και πάλι με μακρινό σουτ. Αυτή τη φορά ο Παζώλης δοκίμασε το πόδι του εκτός περιοχής, με την μπάλα να βρίσκει στο κάθετο δοκάρι του Μπρέλλα και να καταλήγει άουτ.

Η ομάδα του Γιάννη Τσακμακίδη κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ πριν το ημίχρονο. Συγκεκριμένα, στο 38' ο Καψιώχας έκανε το 1-0 με γυριστό σουτ, έπειτα από φάση διαρκείας στην άμυνα του Φαλανιακού, που ξεκίνησε από κούρσα του Αποστόλου και ολέθριο λάθος του Βαρσάμη.

Στην συνέχεια το ενδιαφέρον μεταφέρθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, εκεί όπου στο 59' ο Ιγγλέζος κέρδισε πέναλτι και αποβολή σε ανατροπή του από τον Γαρουφαλιά. Εκτός από το αριθμητικό μειονέκτημα όμως, η Αστραπή δεν υπέστη κάτι χειρότερο, αφού ο Μπρέλλας απέκρουσε σε κόρνερ την εκτέλεση του Αλεξανδρή.

Τρία λεπτά αργότερα η ομάδα της Νέας Πολιτείας έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ, με τον Χασιώτη να επιχειρεί ένα τρομερό σουτ λίγα μέτρα μπροστά από το κέντρο και την μπάλα να σταματά στον σύνδεσμο των δοκαριών του Πουτσιάκα. Οι γηπεδούχοι απείλησαν και πάλι στο 72', όταν ο Κυριάκος έκανε ωραία σέντρα από αριστερά, όμως η κεφαλιά του Αποστόλου δεν ήταν αρκετά δυνατή ώστε να απειλήσει τον γκολκίπερ του Φαλανιακού.

Στο τελευταίο 15λεπτο οι φιλοξενούμενοι είχαν τα ηνία του αγώνα και πίεσαν για να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης. Έτσι στο 86' είχαν μια πολύ καλή στιγμή με τον προωθημένο Βαρσάμη να πιάνει ένα γυριστό σουτ, με τον γκολκίπερ της Αστραπής να πέφτει και να μαζεύει την μπάλα χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.

Η τελευταία καλή στιγμή στο ματς ήταν και αυτή για τον Φαλανιακό στο 90'+5'. Ο Λιλολλάρι προσπάθησε να νικήσει τον Μπρέλλα με άλλο ένα μακρινό σουτ, όμως ο γκολκίπερ της Αστραπής έδειξε για άλλη μια φορά την κλάση του, διώχνοντας σωτήρια σε κόρνερ. Από το κόρνερ δεν προήλθε κάτι ιδιαίτερο και η Αστραπή πανηγύρισε την νίκη.

Οι συνθέσεις

Αστραπή Νέας Πολιτείας (Γιάννης Τσακμακίδης): Μπρέλλας, Γαρουφαλιάς, Ζαφειρούλης, Φλώρος, Χασιώτης, Κυριάκος, Καλτσάς (90' Τάτσιος), Μπαντζέλας Ν. (74' λ.τ. Παπαμάνος), Καψιώχας, Αρσένης (90' Σουλτούκης), Αποστόλου.

Φαλανιακός (Φεραίος Γιαννακός): Πουτσιάκας, Φατούρας (66' λ.τ. Πανταζής Γ.), Γκουντρουμπής, Μανακούσιος, Βαρσάμης, Λιλολλάρι, Χριστιανίδης (64' Μπλέντι), Παζώλης, Πανταζής Θ. (46' Ιγγλέζος), Αλεξανδρής, Αλατάς.

Διαιτητές: Κυρίτσης Δ., Ακρίβος Κ., Γεωργίου Α.

Αχιλλέας Ζαχαρούλης