Βαθμολογία

Προς εκτόνωση οι καταλήψεις στα σχολεία

Εκτονώνεται σταδιακά το κύμα των σχολικών καταλήψεων χωρίς ωστόσο να λείπουν και τα επεισόδια βίας. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, σήμερα υπό κατάληψη τελούν 219 σχολεία σε όλη τη χώρα.

Τη Δευτέρα, πρώτη μέρα των καταλήψεων είχαν καταγραφεί περιστατικά σε 588 σχολεία, την Τρίτη αυτά μειώθηκαν σε 364, την Τετάρτη τα σχολεία έμειναν κλειστά για την ανάδειξη αντιπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών και χθες καταλήψεις σημειώθηκαν σε 253 σχολεία.

Καθοριστικός παράγοντας για την αναδίπλωση των μαθητών είναι ο φόβος ότι θα ενεργοποιηθεί το προεδρικό διάταγμα που προβλέπει αναπλήρωση των χαμένων ωρών τα Σαββατοκύριακα των γιορτών και στη θέση των εκδρομών.

Εν τω μεταξύ ανέβηκε εκ νέου στο διαδίκτυο η σελίδα στο Facebook "Πανελλήνια Κατάληψη, Όχι Στο Νέο Σύστημα", στην οποία η μαθητική κοινότητα επικοινωνεί και συντονίζει την δράση της σε όλη την Ελλάδα. Οι μαθητές διαμαρτύρονται για την Τράπεζα Θεμάτων, το σύστημα των εξετάσεων στο Λύκειο, αλλά και τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην Παιδεία.

Η κατάσταση ξέφυγε από κάθε όριο, ωστόσο, στο 2ο ΕΠΑΛ Κοζάνης όπου 23χρονος μαθητής αλβανικής καταγωγής επιτέθηκε σε 15χρονη συμμαθήτριά του που δεν συμμετείχε στην αποχή της τάξης της την περασμένη Δευτέρα. Η 15χρονη μεταφέρθηκε στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης που βεβαίωσε τον ξυλοδαρμό αναφέροντας οτι έχει τραύματα στο κεφάλι και ο 23χρονος συνελήφθη.

Πηγή: megatv.com