Βαθμολογία

«Σκιές» πάνω από τη μεταγραφή του Μπαλοτέλι

Ένα δημοσίευμα του Ντάνκαν Καστλς έρχεται να ταράξει τα νερά στη Λίβερπουλ γύρω από τη μεταγραφή του Μάριο Μπαλοτέλι. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, ο Ιταλός στράικερ δεν αγοράστηκε από τη Μίλαν αλλά από τον Μίνο Ραϊόλα ενώ ως γνωστόν η Πρέμιερ Λιγκ απαγορεύει την ύπαρξη «τρίτων» στη διαδικασία των μεταγραφών.

Κάτι, το οποίο είναι σύνηθες φαινόμενο σε Ισπανία, Ιταλία και ανατολική Ευρώπη, στην Αγγλία απαγορεύεται ρητά από το 2008. Το καλοκαίρι που πέρασε οι μεταγραφές των Ρόχο, Μάρκοβιτς και Μανγκαλά έγιναν σήριαλ αφού η Πρέμιερ είχε στοιχεία ότι μέρος των δικαιωμάτων των ποδοσφαιριστών άνηκαν είτε σε off-shore εταιρείες είτε σε γραφεία μάνατζερ. 

Κάτι ανάλογο μπορεί και να ισχύει στην περίπτωση του Μπαλοτέλι. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, Μίλαν και Ραϊόλα είχαν συμφωνήσει το καλοκαίρι για τη μεταβίβαση των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή στον πασίγνωστο μάνατζερ χωρίς ωστόσο να ανακοινωθεί κάτι επίσημα. Οι «ροσονέρι» φέρεται να είχαν απαιτήσει νωρίτερα φυσικά από τον Ραϊόλα την πώληση του ποδοσφαιριστή σε σύλλογο και όχι το δανεισμό του. Ο μάνατζερ μη βλέποντας ενδιαφέρον από διάφορους συλλόγους και θέλοντας να μη χάσει ο παίκτης του την αγοραστική του αξία, φέρεται να αγόρασε τα δικαιώματά του και να έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη μετακίνησή του στη Λίβερπουλ.

Οι δύο σύλλογοι πάντως προσκόμισαν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην Πρέμιερ, σύμφωνα με τα οποία φέρεται να υπάρχει συμφωνία απευθείας μεταξύ τους.

Πηγή: england365.gr