Βαθμολογία

«Εκκαθάριση όπως η ΑΕΚ για Άρη»

Με τη συνταγή της ΑΕΚ θα κινηθεί η ΠΑΕ Άρης στη διαδικασία εκκαθάρισης, όπως τόνισε η δικηγόρος Πέννυ Κονιτσιώτη. Η νομικός, με ειδίκευση στο Εμπορικό, το Αστικό και το Αθλητικό Δίκαιο, γνωρίζει καλά τι πρέπει να γίνει με την «κίτρινη» ΠΑΕ, καθώς είχε εμπλακεί και στη διαδικασία εκκαθάρισης της ΑΕΚ, γι’ αυτό ο Γιώργος Γαλανός ξεκίνησε συνεργασία μαζί της.

«Η εκκαθάριση είναι μια διαδικασία που προβλέπεται από τον νόμο περί ανωνύμων εταιρειών, η οποία εφαρμόζεται σε εταιρείες των οποίων οι μέτοχοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που υπάρχουν. Αυτό ισχύει και για την ΠΑΕ Αρης. Η νομοθεσία ορίζει ενδεικτικά για την ολοκλήρωση της διαδικασίας τους τρεις μήνες, όμως το διάστημα που απαιτείται τις περισσότερες φορές είναι μεγαλύτερο. Οταν μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία μια ΠΑΕ, μπορούν κάποιες απαιτήσεις που υπάρχουν από τρίτους να διεκδικηθούν», ανέφερε η γνωστή νομικός, στον Libero.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να υπάρξουν τριτανακοπές, αλλά δεν θα επηρεάσουν τον σύλλογο. Η συγκεκριμένη διαδικασία μπορεί να πάρει πολλά χρόνια, όμως αυτό δεν πρόκειται να αποτελέσει εμπόδιο για τον Αρη. Ο Αρης μπορεί να συστήσει νέα εταιρεία και οι τριτανακοπές δεν μπορούν να την εμποδίσουν. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν παίζει ρόλο μόνο το υπάρχον δεδικασμένο, αλλά δεν υπάρχει και αντίθετο νομικό επιχείρημα».