Βαθμολογία

«Ο Άγιος Πογκμπά»

Εγκωμιαστικά σχόλια για τον Πογκμπά από τις περισσότερες ιταλικές εφημερίδες. Στα πρωτοσέλιδά τους, τον χαρακτηρίζουν «Άγιο» και επισημαίνουν ότι η Γιουβέντους γλίτωσε τον «ελληνικό εφιάλτη». 

Το γκολ του Πογκμπά έδωσε τη νίκη στη Γιουβέντους στο χθεσινό παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Τορίνο και ο ιταλικός Τύπος του πλέκει το εγκώμιο! 

Χαρακτηριστικός ο τίτλος της Tuttosport η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά: «Άγιος Πογκμπά» και συνεχίζει: 

«Εκπληκτική ανατροπή από την Γιουβέντους μέσα σε ένα λεπτό: γλιτώνοντας τον ελληνικό εφιάλτη», αναφέρει και κάνει λόγο για τον Ολυμπιακό ο οποίος ισοφάρισε και προηγήθηκε και «πάγωσε το γήπεδο». 

«Στο τέλος ο Βιντάλ έκανε το λάθος από σημείο του πέναλτι. Με τη νίκη αυτή η Γιουβέντους έπιασε τους Έλληνες στη δεύτερη θέση, σε έναν όμιλο στον οποίο προηγείται η Ατλέτικο Μαδρίτης», καταλήγει. 

Θετικότατα σχόλια για τον Πογκμπά και από την Corriere della Sera…

«Ο Πογκμπα κράτησε τη Γιουβέντους στην Ευρώπη» αναφέρει την στιγμή που η Gazzetta dello Sport κάνει ένα λογοπαίγνιο με το όνομα του μέσου της «Μεγάλης Κυρίας». 

«Πογκμπάνγκ», αναφέρει χαρακτηριστικά η μεγαλύτερη αθλητική εφημερίδα της χώρας και αναφέρει… 

«Η ομάδα του Αλέγκρι μέχρι το 61ο λεπτό ήταν εκτός συνέχειας του Τσάμπιονς Λιγκ με τους Έλληνες να προηγούνται με 2-1.

Ένα αυτογκολ του τερματοφύλακα τους και του Πογκμπά έδιωξε τα φαντάσματα», αναφέρει, αλλά στο τέλος παραδέχεται τη σημασία που μπορεί να έχει το χαμένο πέναλτι του Βιντάλ στην προσπάθεια πρόκρισης της ιταλικής ομάδας. 

«Το χαμένο πέναλτι του Βιντάλ στο 95’ μπορεί να καθορίσει την πρόκριση», καταλήγει.