Βαθμολογία

Ρολά σε 3 προγράμματα του ΟΚΑΝΑ

Δουλεύουν στον δρόμο, δίπλα σε ανθρώπους τοξικοεξαρτημένους, αλλά κινδυνεύουν να μείνουν στον... δρόμο επειδή ο ΟΚΑΝΑ δεν έχει ανανεώσει τις συμβάσεις τους.

Συγκεκριμένα, από την Τετάρτη κατεβάζει ρολά το πρόγραμμα «Streetwork» της Θεσσαλονίκης, καθώς λήγει το πρόγραμμα ΕΣΠΑ από το οποίο χρηματοδοτούνταν, και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τη συνέχισή του.

«Οι εργαζόμενοι του προγράμματος, στα δύο χρόνια λειτουργίας του, προσέγγισαν στον δρόμο 1.200 χρήστες και περίπου 300 άτομα δέχθηκαν τις υπηρεσίες του κέντρου, στην οδό Δαναϊδών 9», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο Άγγελος Αγγελίδης από τον σύλλογο εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι στις αρχές Γενάρη «κλείνουν» και άλλα δύο προγράμματα του Οργανισμού, καθώς λήγει η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και επίσης δεν έχει γίνει πρόβλεψη για τη συνέχισή τους.

«Ο ΟΚΑΝΑ έχει τη συμβατική υποχρέωση για συνέχιση των προγραμμάτων για άλλα τρία χρόνια, αλλιώς θα πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα που πήρε από τα δύο χρόνια λειτουργίας τους», εξήγησε ο κ. Αγγελίδης, προσθέτοντας ότι και στα τρία προγράμματα εργάζονται συνολικά 25 άτομα.

Οι εργαζόμενοι τόνισαν πάντως ότι, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις τους, η «διοίκηση κωφεύει» και δήλωσαν αποφασισμένοι για κινητοποιήσεις πανελλαδικά το προσεχές διάστημα.

Πηγή: iefimerida.gr