Βαθμολογία

Πάλεψε, αλλά λύγισε ο Ολυμπιακός

Την ευκαιρία να κάνει άλμα πρόκρισης στην φάση των "16" του Champions League έχασε ο Ολυμπιακός στο Τορίνο, καθώς με την συμπλήρωση 61 λεπτών αγώνα οι "ερυθρόλευκοι" προηγούνταν με 2-1 μέσα στο "Juventus Stadium" της Γιουβέντους.

Ήταν το λεπτό που ο Εντινγκά με καρφωτή κεφαλιά έβαζε μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό, αφού προηγουμένως ο Πίρλο είχε δώσει το προβάδισμα (21') στους γηπεδούχους και ο Μποτία είχε φέρει το ματς στα ίσα (24').

Η χαρά των Πειραιωτών δεν κράτησε πολύ, καθώς το παρελθόν ήρθε να τους στοιχειώσει. Οι "ερυθρόλευκοι" θυμήθηκαν τις παλιές τους συνήθειες, με το δίδυμο... γκαντεμιάς και λαθών να είναι άχαστο! Πρώτα με ένα τυχερό τέρμα (65') και στην συνέχεια με τον Πογκμπά, η Γιουβέντους γύρισε το παιχνίδι και κράτησε έως το τέλος το 3-2.

Κράτησε; Λάθος. Το κράτησε ο Ρομπέρτο! Ο Τέβες πονηρά πήρε το πέναλτι από τον Μιλιβόγεβιτς αλλά ο τεράστιος Ισπανός γκολκίπερ σταμάτησε εντυπωσιακά τον Βιντάλ από την άσπρη βούλα, με την μπάλα να χτυπά και στο οριζόντιο δοκάρι μετά την επέμβαση του Ρομπέρτο.

Ο Μάσιμο Αλέγκρι άφησε στην άκρη το σύνηθες 3-5-2 για τους "μπιανκονέρι" προκειμένου να χωρέσει στην ενδεκάδα και τους τέσσερις πρωτοκλασάτους κεντρικούς του μέσους, Μαρκίζιο, Πίρλο, Βιντάλ και Πογκμπά. Το σύστημα είχε 4 αμυντικούς στην ευθεία, ρόμβο στην μεσαία γραμμή και δύο φορ.

Ο Μίτσελ από την πλευρά του είχε μονάχα μια διαφοροποίηση στην αρχική ενδεκάδα των "ερυθρολεύκων" σε σχέση με την αναμέτρηση του Φαλήρου. Ο Αφελάι ήταν βασικός αντί του Κασάμι. Με 4 αμυντικούς στην ευθεία, πέντε μέσους στον άξονα (Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης, Εντινγκά και μπροστά τους οι Ντομίνγκες, Αφελάι) και τον Μήτρογλου μοναδικό καθαρόαιμο επιθετικό.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Juventus Stadium"

Διαιτητής: Μάρτιν Άτκινσον (Αγγλία)

Βοηθοί: Μάικλ Μάλαρκι (Αγγλία), Ντάρεν Καν (Αγγλία)

Βοηθοί περιοχής: Άντονι Τέιλορ (Αγγλία), Κέβιν Φρεντ (Αγγλία)

ΓIOYΒΕΝΤΟΥΣ (Αλέγκρι): Μπουφόν, Λίχτσταϊνερ, Μπονούτσι, Κιελίνι, Ασαμόα (83' Περέιρα), Πίρλο, Βιντάλ, Μαρκίζιο (71' Παντόιν), Πογκμπά, Τέβες, Μοράτα (58' Γιορέντε).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Αμπιντάλ, Μαζουακού, Μιλιβόγιεβιτς, Εντινγκά (77' Κασάμι), Μανιάτης (83' Διαμαντάκος), Ντομίνγκες (72' Φουστέρ), Αφελάι, Μήτρογλου.

Γκολ: 21' Πίρλο, 65' (αυτ.) Ρομπέρτο, 66' Πογκμπά / 24' Μποτία, 61' Εντινγκά

Κάρτες: 49' Τέβες / 85' Μποτία