Βαθμολογία

«Σφίγγει» ο κλοιός για Σπάθα

Έντονη δυσαρέσκεια υπάρχει σε ΕΠΟ, ΚΕΔ για τον Ηλία Σπάθα, ύστερα από τα... σφυρίγματα του στο Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός και είναι πολύ πιθανό να αποπεμφθεί άμεσα. 

Φαίνεται πως δεν θα περάσει χωρίς συνέπειες για τον Ηλία Σπάθα η διαιτησία του στο ματς της Τρίπολης, μεταξύ Αστέρα και Ολυμπιακού για την 9η αγωνιστική της Super League. 

Η… απόδοση του στο ματς του Σαββάτου ήταν απαράδεκτη, σήκωσε θύελλα αντιδράσεων με τους γηπεδούχους να έχουν έντονα παράπονα, τα οποία εξέφρασαν έστω και με λίγη καθυστέρηση (τη Δευτέρα) μέσω ανακοίνωσης τους. 

Ο ρέφερι από τον Πειραιά είναι πιο κοντά από ποτέ στην έξοδο και ίσως να έχουμε άμεσα εξελίξεις. Οι νέοι πίνακες θα ανακοινωθούν σχετικά σύντομα (ίσως μετά τα τεστ αυτού του μήνα), το αργότερο που πρέπει να περιμένουμε είναι ο Δεκέμβριος. Το σενάριο για έξοδο του συγκεκριμένου διαιτητή συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. 

Ο Σπάθας είναι σε δύσκολή θέση, καθώς επικρατεί έντονη δυσαρέσκεια από ΚΕΔ, ΕΠΟ για αυτόν και αναμένεται η αντίδραση τους, όπως και του Χιου Ντάλας, όταν θα πέσουν οι τόνοι. 

Παλαιότερα είχε βρεθεί και πάλι υπό αμφισβήτηση ο Ηλίας Σπάθας, λόγω του Άρης-ΠΑΟΚ τον Μάρτιο του 2010 και τότε είχαν αναφέρει από την ΕΠΟ ότι «αυτός τελείωσε». Έμεινε εκτός δράσης για αρκετό καιρό, δεν διαιτήτευσε στα play-off εκείνης της σεζόν (2009-10), αλλά παρά τα όσα ακουγόντουσαν αρχικά, τον Αύγουστο του 2010 ήταν στους πίνακες.